Κατασχέθηκαν 200 αιγοπρόβατα στην Καλαμαύκα μετά από μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες

 


Το απόγευμα της Πέμπτης, οι άνδρες του ΤΑΕ Λασιθίου, με τη συνδρομή των αγροτών που πλήττονται από την ανεξέλεγκτη βόσκηση, συνέλαβαν περίπου 200 ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα. Τα ζώα θα μεταφερθούν με φορτηγό του Δήμου Ιεράπετρας σε ειδικό δημοτικό χώρο για φύλαξη, ενώ θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, στα γραφεία της τοπικής κοινότητας Καλαμαύκας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δήμου Ιεράπετρας, της Αστυνομίας, του ΤΑΕ Λασιθίου και άλλων αρμόδιων φορέων, για να συζητηθεί το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης υπερβόσκησης. Οι ζημιές από κοπάδια, που ανήκουν σε γνωστούς κτηνοτρόφους, έχουν ήδη καταστρέψει σχεδόν όλα τα αμπέλια στις περιοχές Σκυφιά και Μακρύ Λιβάδι, ενώ έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε ελαιώνες και άλλες καλλιέργειες, επηρεάζοντας αρνητικά το εισόδημα των κατοίκων.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι τη Δευτέρα θα συγκροτηθεί πολυμελής επιτροπή υπό την ηγεσία του δημάρχου Μανόλη Φραγκούλη, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων Αρχών, η οποία θα απευθυνθεί στην Εισαγγελία Λασιθίου. Σκοπός της επιτροπής είναι να ζητήσει την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών ως έσχατο μέσο για να σταματήσει η κατάσταση, η οποία έχει επεκταθεί και σε άλλες τοπικές κοινότητες. Οι αγρότες αναφέρουν καταστροφές στις ιδιοκτησίες τους, ακόμη και μέσα στα χωριά, από κοπάδια ανεπιτήρητων ζώων σε περιοχές όπως το Πάνω Χωριό, το Κάτω Χωριό, η Θρυπτή, η Βαϊνιά και άλλες.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη