Προκηρύχθηκαν από το Υπουργείο Υγείας οι θέσεις Διευθυντών Αναισθησιολογίας για τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας

 


Μετά τις συνεχείς προστριβές και αλλαγές εγκρίσεων των ιατρικών θέσεων εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου, το Υπουργείο Υγείας με σημερινή του απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους προκήρυξε τελικά τη διαδικασία για 246 προσλήψεις γιατρών σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων 39 αφορούν τις υγειονομικές δομές της Κρήτης.

Στην απόφαση γίνεται δεκτό το αίτημα των Νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας για προκήρυξη θέσεων Διευθυντών Αναισθησιολογίας που ήταν και το αντικείμενο διαφωνίας με το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Η πρόσφατη αλλαγή της συγκεκριμένης απόφασης είχε προκαλέσει την κατάθεση παραίτησης από την αναπληρώντρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Σητείας, Μαρία Δαρατσιανού, απόφαση που όπως μαθαίνουμε στο Ράδιο Λασίθι έχει πλέον ανακληθεί με την διοικήτρια να συνεχίζει την εκτέλεση των καθηκόντων της στη Σητεία.

Η τελική προκήρυξη προβλέπει συνολικά 5 προσλήψεις γιατρών στον Άγιο Νικόλαο, 6 στην Ιεράπετρα και 7 στη Σητεία, όπως ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός για τον οποίο είχε δεσμευτεί ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Λασίθι.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 15/12/2023 ώρα 12.00 (μεσημέρι) και λήγει στις 10/01/2024 ώρα 15.00.

Αναλυτικά όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται για την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη