ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΑΓΚΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ Κ.Τ.Ε. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 


Δυστυχώς το σημερινό τραγικό δυστύχημα του χειριστή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Καλαμάτα, μας υπενθυμίζει ότι, ακόμη και τις άγιες αυτές ημέρες, τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, οι Έλληνες ίκαροι δεν σταματούν να εκτελούν το καθήκον τους για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και της ελευθερίας της πατρίδας μας ενίοτε με βαρύ τίμημα.

Αποτίνουμε φόρο τιμής στον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, που πέταξε σήμερα για τους ουρανούς και εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ


Ο Γιώργος Λυγγερίδης πάλεψε γενναία μετά την αποτρόπαια δολοφονική επίθεση, που δέχτηκε εν ώρα καθήκοντος. Ο θάνατος του μας συγκινεί βαθύτατα και αποτελεί χρέος όλων μας να δώσουμε επιτέλους τέλος στις εγκληματικές πράξεις, που αμαυρώνουν τον αθλητισμό.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ REAL ESTATE ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»


Στο πλαίσιο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον Γιάννη Μαγκριώτη και τον Flash 99,4 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, υπογράμμισε την ανάγκη να αποκλιμακωθεί στο κόστος διαβίωσης.

«Όταν η αγορά λειτουργεί χωρίς κανόνες και η Επιτροπή Ανταγωνισμού υπονομεύεται και λοιδορείται όταν πάει να κάνει τη δουλειά της, αυτά είναι τα αποτελέσματα» σημείωσε ως προς την ακρίβεια και συμπλήρωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να τα έχει καλά με ισχυρούς παραγωγούς ενέργειας, ισχυρά εμπορικά δίκτυα, τους ισχυρούς της ιδιωτικής υγείας, έχει αφήσει την αγορά να εξελίσσεται σε ένα εργαλείο κερδοσκοπίας στην πλάτη των φτωχότερων Ελλήνων. Φαίνεται αυτό από τους ισολογισμούς τους».

«Η αγορά δεν αυτορυθμίζεται» επισήμανε αποδομώντας το σχετικό επιχείρημα του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την καθιέρωση νέου ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους. «Με ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή αν γνωρίζω πόσο κοστίζει το μέτρο. 600 εκατομμύρια κοστίζει, του απάντησα. Πόσα παραπάνω έσοδα έχει εισπράξει το κράτος από τον ΦΠΑ τα τελευταία χρόνια; Ας απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης στον ελληνικό λαό. Η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά έφερε αποτελέσματα στην Κύπρο και στην Πορτογαλία. Αποδίδει, όταν συνδυάζεται με ελέγχους στην αγορά. Κάνουν την αδυναμία τους πολιτική και την ανέχεια πολιτικό εργαλείο. Εισπράττουν δισεκατομμύρια έσοδα, που δεν είχαν προϋπολογιστεί, από τον ΦΠΑ και στο παρά πέντε τα κάνουν pass, ένα αντίδωρο για τα Χριστούγεννα».

«Η κυβέρνηση κάνει ανάπτυξη real estate στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οδηγώντας στον αφελληνισμό και σε κατακόρυφη αύξηση των ενοικίων. Δεν υπηρετώ αυτή την ανάπτυξη, γι’ αυτό ζήτησα την αναστολή ή την κατάργηση της golden visa στα ακίνητα. Ας βρούμε μια λύση, ώστε η golden visa να είναι προσαρμοσμένη στα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι στο αφήγημα μιας ανάπτυξης, που κάνει τον Έλληνα ξένο στον τόπο του» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με το οξύ στεγαστικό πρόβλημα.

Ως προς τη φορολογική πολιτική, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναρωτήθηκε: «Είναι τόσο πλούσια η χώρα μας ώστε να φοροαπαλλάσσουμε γονικές παροχές κινητών και ακινήτων αξίας ως 4,8 εκατ. ευρώ;»

«Ο κ. Μητσοτάκης που υποσχόταν μειώσεις φόρων, έφερε ένα νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και φορολογεί το επάγγελμα και όχι το εισόδημα» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ο Economist έδωσε ένα βραβείο στη χώρα μας και έτυχε ευρείας δημοσιότητας. Προχθές, το Politico έδωσε στον Πρωθυπουργό το βραβείο “Για τη ζωή των άλλων”, για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, και δεν έπαιξε πουθενά. Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι τραγική. Δεν έπρεπε τα μέσα ενημέρωσης να ασχολούνται καθημερινά για να ασκείται πίεση στην κυβέρνηση να βελτιώσει την κατάσταση; Είναι πολλά τα παραδείγματα», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ερωτηθείς για το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων: «Δεν κάνω αλά καρτ πολιτική, αλλά πολιτική αρχών και είμαι απέναντι σε καθεστωτικές πρακτικές, που πλήττουν το δημόσιο συμφέρον. Υπεύθυνος για το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι ο Πρωθυπουργός και ο ανιψιός του. Μάλιστα η προ ημερών συνάντησή τους υπό το περιτύλιγμα των χριστουγεννιάτικων εορτών είναι μια πρόκληση, διότι αυτή η υπόθεση είναι ακόμη στα χέρια της δικαιοσύνη. Ο κ. Μητσοτάκης δείχνει ότι ήθελε να στείλει ένα μήνυμα. Σε ποιους, το ξέρει ο ίδιος».

Αναφερόμενος στην κατασκευή του Fly over, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι είναι αδιανόητη η ταλαιπωρία που υφίστανται οι Θεσσαλονικείς λόγω του αναποτελεσματικού κυβερνητικού σχεδιασμού και υπενθύμισε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το εν λόγω έργο.

«Είχαμε προτείνει την κατασκευή του εξωτερικού οδικού δακτυλίου, που θα εξέτρεπε τη βαριά κυκλοφορία και κατόπιν θα λειτουργούσε συμπληρωματικά προς τον Fly over. Είχαμε, λοιπόν, προτεραιοποίηση στις μεγάλες υποδομές. Στους ολυμπιακούς αγώνες κατασκευάστηκε το μετρό, το νέο αεροδρόμιο, η Αττική Οδός και δεν ταλαιπωρήθηκαν οι κάτοικοι της Αθήνας στον βαθμό που ταλαιπωρούνται οι Θεσσαλονικείς εξαιτίας της κατασκευής ενός έργου υποδομής» ανέφερε.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε τη διοργάνωση ημερίδας για τα έργα υποδομής στη Θεσσαλονίκη το προσεχές διάστημα προκειμένου «η πόλη να έχει την προίκα να πρωταγωνιστήσει».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗ THESSALONIKI PHOTOBIENNALE 2023


Την έκθεση Thessaloniki PhotoBiennale 2023 του MOMus με τίτλο «Το φάντασμα του λαού» επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Η έκθεση, που φιλοξενείται στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, διερευνά τις διαφορετικές πτυχές του λαϊκισμού διεθνώς μέσα από τα έργα 25 καλλιτεχνών και φωτογράφων.

Τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στην έκθεση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του MOMus Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, η Γενική Διευθύντρια του MOMus Φανή Τσατσάια και η Διευθύντρια του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρώ Κατσαρίδου.

«Πρέπει να δώσουμε έμφαση ξανά στην ποιότητα της δημοκρατίας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δυστυχώς, τόσο ο λαϊκισμός όσο και ο ελιτισμός αποδομούν τον γόνιμο διάλογο. Η έκθεση είναι όντως μια ευκαιρία αναστοχασμού» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά του ο Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του MOMus ανέφερε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί στην ουσία αναλύσαμε τις πολιτικές εξελίξεις σε πολλά σημεία του πλανήτη και για εμάς ήταν μια πολύ χρήσιμη συζήτηση».

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η ευρωπαϊκή οικογένεια έχασε έναν μεγάλο οραματιστή, που μέχρι και το τέλος της ζωής του παρέμενε πολιτικά ενεργός.

O Jacques Delors έχει συνδέσει το όνομά του με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ήταν ο πατέρας της Πολιτικής Συνοχής και έβαλε τις βάσεις για τη δημιουργία της Κοινής Αγοράς, της Νομισματικής Ένωσης και του Ευρώ.

Η πολιτική του παρακαταθήκη για μία κοινωνική Ευρώπη της σύγκλισης και της αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών συνεχίζει να μας εμπνέει.


ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ»

Το Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μοίρασε δώρα στα νοσηλευόμενα παιδιά της ογκολογικής κλινικής παίδων του νοσοκομείου και συνομίλησε με τη διοίκηση και τους εργαζομένους για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη:

Μια στις τρεις κλινικές στην Κεντρική Μακεδονία κινδυνεύει με αναστολή λειτουργίας. Η κάλυψη σε αναισθησιολόγους είναι της τάξης του 53%, όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα προσεγγίζει το 73%. Ένα οριζόντιο πρόβλημα που κλιμακώνεται στην 3η και 4η ΥΠΕ. Τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού είναι σημαντικά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από την πλευρά μου τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που καταβάλουν αγωνιώδεις προσπάθειες, ιδιαίτερα στο παιδο-ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου.

Για εμάς είναι προτεραιότητα η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το μόνιμο προσωπικό, ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας το οποίο θα αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια αποκλιμακώνοντας την πίεση, που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία, όπως συνέβη την περίοδο της πανδημίας.

Είναι μείζον να δοθούν σημαντικά κίνητρα για ειδικότητες και νοσηλευτές.

Οι μισθοί είναι πολύ μικρότεροι του μέσου όρου με αποτέλεσμα χιλιάδες υγειονομικοί να φεύγουν για να εργαστούν στο εξωτερικό, ενώ σημαντικό για εμάς είναι και η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά. Έχουμε καταθέσει στο παρελθόν σχετική τροπολογία και θα την επανακαταθέσουμε. Καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει αυτό το δίκαιο αίτημα.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν πιστεύει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η προτεραιοποίηση τους είναι τέτοια τόσο σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης όσο και με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, που δείχνει ότι επιδιώκουν την ενίσχυση του ιδιωτικού σε βάρος του δημοσίου δίχως να καταλαβαίνουν ότι ο βασικός πυλώνας κοινωνικής δικαιοσύνης και αντιμετώπισης των ανισοτήτων είναι η δημόσια παιδεία και η δημόσια υγεία, κάτι που για εμάς αποτελεί προτεραιότητα να είναι ισχυρές και να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες, και ιδίως τους πιο αδύναμους.



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη