O Σταύρος Βαρθαλίτης έφτιαξε χοιρινό με σέλινο φρικασέ
Τώρα που η θερμοκρασία έπεσε και τα «κρύα έπιασαν», μία πολύ ωραία ιδέα είναι να μαγειρέψετε χοιρινό με σέλινο φρικασέ.
Υλικά για Χοιρινό με σέλινο φρικασέ
· 1 κιλό χοιρινό φιλέτο από κιλότο
· 2 λίτρα νερό
· 100γρ. ελαιόλαδο
· 500γρ. σέλινο χοντρό
· 500γρ. σελινόριζα
· 1 κρεμμύδι ξερό
· 2σκ. σκόρδο
· ½ ματσάκι φρέσκο άνηθο
· ½ ματσάκι φρέσκο μάραθο
· Ξύσμα από 1-2 λεμόνια
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το αυγολέμονο
· 3 αυγά
· Χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση για Χοιρινό με σέλινο φρικασέ
· Κόβουμε το χοιρινό μας σε κυβάκια και το προσθέτουμε σε κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό.
· Αφήνουμε να πάρει βράση, το στραγγίζουμε και το πλένουμε με κρύο νερό.
· Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά.
· Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το χοιρινό.
· Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το χοιρινό μας, για 5-6 λεπτά.
· Προσθέτουμε 400γρ. νερό και βράζουμε για 20 λεπτά.
· Προσθέτουμε το σέλινο σε κύβους, τη σελινόριζα σε κύβους, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το μάραθο ψιλοκομμένο, το ξύσμα λεμονιού αλάτι και πιπέρι.
· Σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.
· Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
· Χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε το λεμόνι.
· Σιγά σιγά προσθέτουμε ζωμό από την κατσαρόλα χτυπώντας συνεχώς το μείγμα.
· Περιχύνουμε το αυγό μέσα στη κατσαρόλα και βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κουνώντας την πίσω μπρος για να πάει παντού η σάλτσα και να πήξει.
· Όταν πάρει μια βράση σβήνουμε τη φωτιά.
· Σερβίρουμε.
Δημοσίευση σχολίου