Αν ψάχνεις μία νόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή για κοτόπουλο σου έχουμε την καλύτερη.
Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star tips για να φτιάξουν το νοστιμότερο κοτόπουλο.
Ξεχάστε τα συνηθισμένα- Δείτε μία διαφορετική συνταγή με ριγκατόνι
Υλικά της Συνταγής
· 1.2 kg κοτόπουλο
· 150 γρ. βούτυρο
· 50 γρ. ελαιόλαδο
· 1 ματσάκι μαϊντανό
· 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
· 8 φύλλα φασκόμηλο
· 8 φύλλα βασιλικό
· Αλάτι και πιπέρι
· 1 πορτοκάλι
· 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
· 4 σκελίδες σκόρδο
· 1 μεγάλο καρότο
· 1 κ.σ. κορν φλάουερ
· Σπάγκο μαγειρικής
Εκτέλεση της Συνταγής
-Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 220 βαθμούς.
-Παίρνουμε όλα τα μυρωδικά και τα ψιλοκόβουμε πολύ καλά και προσθέτουμε και το ελαιόλαδο μας και ανακατεύουμε καλά.
-Έχουμε το βούτυρο μας μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου και το ανακατεύουμε με το μείγμα των μυρωδικών μας και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
-Παίρνουμε το κοτόπουλο μας και το τοποθετούμε πάνω σε ένα καθαρό ξύλο με το στήθος προς τα πάνω και με τα δάχτυλά μας ξεκολλάμε τη πέτσα από το κρέας για να κάνουμε μία θήκη για το αρωματικό μας βούτυρο.
-Βάζουμε όλο το μείγμα μας μέσα στη πέτσα πάνω από τα δύο στήθη του κοτόπουλου και το απλώνουμε να πάει παντού και ότι περισσέψει το απλώνουμε από πάνω. Τέλος βάζουμε το πορτοκάλι μας μέσα στο κοτόπουλο αφού το έχουμε βράσει για 5 λεπτά για να είναι καυτό.
-Παίρνουμε το σπάγκο και περνάμε κάτω από τα μπούτια στο τελείωμα τους και κάνουμε ένα κόμπο και συνεχίζουμε πάνω από το στήθος και καταλήγουμε στη φτερούγες και εκεί δένουμε πολύ καλά.
-Κόβουμε σε χοντρά κομμάτι το κρεμμύδι, το καρότο και αφήνουμε ολόκληρες τις σκελίδες του σκόρδου και τα βάζουμε σε ένα ταψί σαν στρώμα για το κοτόπουλο μας. Βάζουμε το κοτόπουλο από πάνω και ψήνουμε για 1 ώρα στο φούρνο.
-Αφού βγάλουμε το κοτόπουλο από το φούρνο το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα καθαρό ξύλο κοπής και βάζουμε όλα τα λαχανικά και τα ζουμιά που έχουν μείνει σε μία κατσαρόλα για να κάνουμε τη σάλτσα μας.
-Βάζουμε λίγο επιπλέον νερό και πατάμε τα λαχανικά με ένα εργαλείο του πουρέ για να μας δώσουν όλη τη γεύση τους. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κορν-φλάουερ με λίγο κρύο νερό και το βάζουμε στη σάλτσα μας σταδιακά μέχρι να πήξει και να έχουμε την υφή που θέλουμε. Σουρώνουμε σε ένα σκεύος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεσαι και σερβίρουμε πάνω από το κοτόπουλο μας.
Δημοσίευση σχολίου