Διαδοχικές επιθέσεις αγέλης σκύλων αφάνισε οικόσιτα ζώα στο Κεντρί

 


Mια θλιβερή περιπέτεια ζει το τελευταίο τριήμερο ένας αγρότης που διατηρεί οικόσιτα και παραγωγικά ζώα σε περιοχή κοντά στο Κεντρί και τα βλέπει, μέρα με τη μέρα, να εξοντώνονται από αγέλη σκύλων που περιφέρεται στην περιοχή.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο Ράδιο Λασίθι, και έχει καταθέσει αρμοδίως τόσο στην Αστυνομία όσο και τη Δημοτική Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα όταν βρέθηκε στο στάβλο του και βρήκε πνιγμένα δύο αρμεγόμενα πρόβατα αλλά και ένα από τους πέντε σκύλους που έκαναν την επίθεση ο οποίος έμεινε στο σημείο.

Η Δημοτική Αστυνομία της Ιεράπετρας ενημερώθηκε αλλά δεν μπορούσε να επισκεφθεί εκείνη τη στιγμή το χώρο και μετά από επικοινωνία με το ΑΤ Ιεράπετρας ένας αστυνομικός βρέθηκε στο στάβλο και έκανε τη σχετική αυτοψία, διαπιστώνοντας πως ο σκύλος δεν είχε microchip. Aργότερα την ίδια μέρα το ίδιο έγινε και από τη Δημοτική Αστυνομία αλλά και από κτηνίατρο η οποία εκτίμησε το κόστος και το μέγεθος της ζημιάς.

Την επόμενη μέρα το πρωί η Δημοτική Αστυνομία βρέθηκε ξανά στο στάβλο και εντοπίστηκε ο μαύρος σκύλος-pitbull που φαίνεται στις φωτογραφίες, ο οποίος δεν είχε κάνει κάποια ζημιά και μετά από έλεγχο φάνηκε πως είχε microchip και έτσι εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του.  Στη συνέχεια ενημερώθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σπυριδάκης ο οποίος πρότεινε πως η αγέλη θα πρέπει να αιχμαλωτιστεί ώστε να ελεγχθούν όλα τα ζώα για το αν έχουν microchip. To απόγευμα της ίδιας μέρας ο ιδιοκτήτης πήγε ξανά στο στάβλο του, τον οποίο πλέον είχε ασφαλίσει όσο καλύτερα μπορούσε και βρήκε ξανά το μαύρο σκύλο μαζί με ένα λυκόσκυλο το οποίο είχε πιάσει ένα τράγο από το λαιμό ο οποίος γλίτωσε την τελευταία στιγμή. Μετά την παρέμβαση του ιδιοκτήτη το λυκόσκυλο έφυγε, με το μαύρο σκύλο να παραμένει στο σημείο και τότε φάνηκε πως τα σκυλιά είχαν πνίξει άλλα δύο αρνιά και δύο κότες.

Ακολούθησε νέος γύρος αυτοψιών και καταθέσεων όμως η περιπέτεια του ιδιοκτήτη δεν είχε τελειώσει αφού χθες, Τετάρτη το μεσημέρι, ο ιδιοκτήτης πηγαίνοντας ξανά να καθαρίσει το χώρο βρήκε σκοτωμένο το ένα από τα δύο σκυλιά που είχε. Πλέον αφού απομάκρυνε τον άλλο σκύλο στο στάβλο δεν υπάρχει κανένα ζώο πέρα από τα σκυλιά που προκάλεσαν την καταστροφή.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη