ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ


 Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Μανώλη Κοσμαδάκη, που υπηρέτησε με αφοσίωση και εργατικότητα τη δημοκρατική παράταξη.

Ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια είχε ενεργή παρουσία στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στη Γερμανία και έκτοτε συνέδραμε δυναμικά τις μάχες της παράταξης.

Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.


η στην Ευρώπη η Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών - Tο Πόλο θα εκπροσωπηθεί και στα δύο αγωνίσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού


3η στην Ευρώπη η Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών - Το Πόλο θα εκπροσωπηθεί και στα δύο αγωνίσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!
Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα Πόλο των Γυναικών για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας και την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το ερχόμενο καλοκαίρι.
Η Ελλάδα επικράτησε της Ιταλίας στο μικρό τελικό με 7-6 κατακτώντας το 5ο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το 13ο συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις.
Η Εθνική μας με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, εκτός από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, εξασφάλισε την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Ντόχα.
Μόνο υπερηφάνεια για αυτήν την Ομάδα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΟΜΟΘΥΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΧΑΖΕΤΑΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΔ»


Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου ήταν σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο Δ. Μάντζος στάθηκε στην έκθεση του Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ευρώπη που αποκάλυψε πως «οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ», προσθέτοντας πως «υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν. Και το δημογραφικό είναι μία ωρολογιακή βόμβα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Και η κρίση ακρίβειας, με την αύξηση +25% στα τρόφιμα την τελευταία διετία, με την έκρηξη των τιμών στο βρεφικό γάλα, με το πιο ακριβό και αργό διαδίκτυο στην ΕΕ. Υπάρχουν ζητήματα στην υγεία με τα δημόσια νοσοκομεία να δοκιμάζονται, στην παιδεία μας, στην αντιμετώπιση της διάχυτης βίας κ.α.».

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για τη στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τόνισε πως «η δική μας Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι συντεταγμένη, συνεδριάζει για κάθε ζήτημα που αφορά στην ελληνική κοινωνία. Εμείς είμαστε ένα κόμμα με αρχές, αξίες και προγραμματικές θέσεις χρόνια τώρα στα θέματα δικαιωμάτων και εξάλειψης των διακρίσεων. Δεν θολώνουμε τη θέση μας, ούτε τη βάζουμε στο ζύγι των λογιστικών αλχημειών όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να λύσει τα του οίκου της και είναι δικό της θέμα τα σεμινάρια και τα φροντιστήρια και τα ταχύρρυθμα μαθήματα. Καλή επιτυχία εύχομαι».

Ο Δημήτρης Μάντζος έκανε λόγο για «απόλυτο σουρεαλισμό» εξηγώντας:

«Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, που εδώ και χρόνια έχει μιλήσει για την ανάγκη αυτής της ρύθμισης, την έχει θάψει ο ίδιος τουλάχιστον δύο φορές. Φέτος, την ανακάλυψε εκ νέου και, από τότε που την έχει επαναφέρει, το μόνο που συζητάμε είναι το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ και η αντιπολίτευση.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει διαπιστευτήρια στη Νέα Δημοκρατία και στην Κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει διαπιστευτήρια στον λαόΔεν θα βάλει τη συνείδηση, τις αρχές, τις αξίες του κάθε βουλευτή στο ζύγι».

Χαρακτήρισε την κομματική πειθαρχία ως ένα εργαλείο για κόμματα που έχουν πράγματα να αποδείξουν, εκτιμώντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτα να αποδείξει όσον αφορά στα δικαιώματαΑπό το 1983 έως σήμερα, το ΠΑΣΟΚ είναι στην πρωτοπορία όλων των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων. Το κάναμε και στην προηγούμενη περίοδο.Από θέση αρχής είμαστε υπέρ μίας κοινωνικής μεταρρύθμισης αν αυτή φέρνει την ισότητα στο γάμο και διαφυλάσσει το συμφέρον του παιδιού στην τεκνοθεσία. Όμως, είναι ένα αυτό και άλλο το να έρχεται η Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει δώσει αθρόα ρεπό στους βουλευτές και στους υπουργούς τους ίδιους, και να ελέγχει το ΠΑΣΟΚ που δεν τους λέει αν θα τους καλύψει τα ρεπό.Αυτό είναι σουρεαλισμός και αντικοινοβουλευτισμός».

Απαντώντας σε σχόλιο του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη πως όλο και περισσότεροι πολίτες αντιτίθενται στο νομοσχέδιο, ο Δημήτρης Μάντζος εκτίμησε πως «είναι προσωπική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη που τον διχασμό της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και του κόμματός του τον μετατρέπει σε διχασμό της κοινωνίας».

Σχολιάζοντας, δε, τον χαρακτηρισμό της Νέας Δημοκρατίας ως φιλελεύθερο κόμμα από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Γκιουλέκα που βρέθηκε στο πάνελ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε δηκτικά: «Φιλελεύθερο κόμμα που ομόθυμα υπερασπίστηκε τις υποκλοπές αλλά στα ανθρώπινα δικαιώματα διχάζεται. Αυτή είναι η δήθεν φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία».


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ

Με σεβασμό και βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον Σπύρο Καλούδη, που υπηρέτησε για δεκαετίες με εντιμότητα, δυναμισμό και ήθος την πολιτική ζωή της χώρας και τη Δημοκρατική Παράταξη, ως Βουλευτής Κέρκυρας και Υφυπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου.

Έχαιρε πλατιάς εκτίμησης για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, τη σταθερή προσήλωσή του στις δημοκρατικές αξίες και την ευσυνειδησία του.

Η πολιτική του παρακαταθήκη θα αποτελεί για όλους μας φωτεινό φάρο.

Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΗΝΕΙ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ»



ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»


Συνάντηση με εργαζομένους στα Λιπάσματα Καβάλας είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ ένωσε τη φωνή του με τη δική σας» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον απόηχο της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Θράκης με την οποία κρίθηκαν παράνομες και καταχρηστικές οι ομαδικές απολύσεις εργαζομένων με σύμβαση αορίστου χρόνου στην εταιρεία «Ελληνικά λιπάσματα και χημικά ELFE ΑΒΕΕ».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ακρίβεια και τις προχθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού για “το τέρας της ακρίβειας και τον πληθωρισμό της απληστίας, που δεν θα επιτρέψει”.

«Μάλλον συνομιλεί με τον καθρέφτη του, διότι ο μοναδικός υπεύθυνος αυτής της τεράστιας κερδοσκοπίας εις βάρος του ελληνικού λαού από τις πολυεθνικές, τα σούπερ μάρκετ, τους μεγάλους παραγωγούς ενέργειας και τις τράπεζες, είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε το υψηλό κόστος στέγασης.

«Τα προγράμματα, που έχει ανακοινώσει η Νέα Δημοκρατία, είναι παρηγοριά στον άρρωστο, διότι τα ενοίκια όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία. Δεν μπορεί, λοιπόν, να αφελληνίζεται η ελληνική οικονομία και τα παιδιά της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων οικονομικά να μην μπορούν να νοικιάσουν ένα σπίτι για να φτιάξουν με αξιοπρέπεια τη ζωή τους. Θέση μας είναι – και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το πετύχουμε – να καταργηθεί η Golden Visa, που δίνει τη δυνατότητα σε πλούσιους κατοίκους τρίτων χωρών να αγοράζουν τα σπίτια του ελληνικού λαού» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.


ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΟΥΔΩΝΗ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟ


Αναφορικά με τους εκτός Επικρατείας εκλογείς, η παροχή της δυνατότητας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με επιστολική ψήφο αποτελεί πάγια θέση του κόμματός μας εδώ και πολλά χρόνια, θέση την οποία εκφράσαμε επανειλημμένως και κοινοβουλευτικά κατά τη συζήτηση για τη θεσμοθέτηση του δικαιώματος ψήφου των εκτός Επικρατείας εκλογέων από τη χώρα διαμονής τους.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης επί του νομοσχεδίου ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε σειρά επιφυλάξεων που άπτονται κυρίως στα ακόλουθα σημεία:

1. Για τους εκτός Επικρατείας εκλογείς, πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη αλλαγή κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ (2019, 2023 και σήμερα) του νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με τη δυνατότητά τους να ψηφίζουν από τη χώρα διαμονής τους, με προφανή στόχο τη σαλαμοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, αντί της συνολικής αντιμετώπισης τόσο καίριων για το δημοκρατικό πολίτευμα ρυθμίσεων.

2. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επαναλαμβάνει τις επιφυλάξεις, που είχε εκφράσει ήδη από τον Ιούλιο του 2023 για το βεβιασμένο της σχετικής νομοθετικής παρέμβασης. Όπως τότε, έτσι και εν προκειμένω η εισαγωγή του νομοσχεδίου αυτού έγινε δίχως να προηγηθεί η σύγκληση Διακομματικής Επιτροπής, όπως ζητά παγίως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για εκλογικά ζητήματα, και δίχως να παρέχεται έστω επαρκής χρόνος για διακομματική διαβούλευση. Το γεγονός αυτό καθίσταται ακόμα πιο προβληματικό, δεδομένου ότι πρόκειται για ζητήματα, η ρύθμιση των οποίων απαιτεί τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, όπως προκύπτει και από το πνεύμα του Συντάγματος, το οποίο απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία όταν τα ίδια ζητήματα τίθενται για τις εθνικές εκλογές.

3. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αναγνωρίζει την σημαντική διευκόλυνση, που θα επιφέρει η επέκταση της δυνατότητας άσκησης του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο σε εκλογείς που βρίσκονται εντός της Επικράτειας, αλλά κωλύονται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με φυσική παρουσία για λόγους εργασίας, υγείας, ηλικίας κλπ. Ωστόσο, διατηρούμε επιφυλάξεις αναφορικά με την εξ αρχής απροϋπόθετη επέκταση της δυνατότητας άσκησης του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο στο σύνολο των εντός Επικρατείας εκλογέων, δίχως να διαπιστώνεται συγκεκριμένη ανάγκη προσφυγής στη διαδικασία αυτή και προτού δοκιμαστεί η δυνατότητα απρόσκοπτης λειτουργίας του συστήματος σε τέτοια κλίμακα. Οι επιφυλάξεις μας, μάλιστα, ενισχύονται από το γεγονός ότι τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης είτε δεν χορηγούν καθόλου στους εντός Επικρατείας εκλογείς τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου είτε τη χορηγούν μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις, όπως προκύπτει και από την ανάλυση συνεπειών ρύθμισης, που συνοδεύει το νομοσχέδιο.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ»


Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου παραχώρησε απόψε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.


«Δεν είμαστε à la carte δικαιωματιστές. Είμαστε υπέρ της νομοθέτησης του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Είναι καταγεγραμμένη θέση εδώ και πολλά χρόνια στο πρόγραμμά μας. Ήμασταν αυτοί, οι οποίοι φέραμε μεγάλες αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο στην Ελλάδα. Έχουμε στηρίξει τις ανεξάρτητες αρχές και όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα καθολικά έχοντας ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στη θέση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Για εμάς προτεραιότητα είναι τα δικαιώματα και το συμφέρον του παιδιού» επισήμανε ως προς τη διάσταση της τεκνοθεσίας και πρόσθεσε: «Εμείς διαφωνούμε με την αντίληψη που λέει ότι μπορούμε να κάνουμε παραγγελία ένα παιδί με όνομα και φύλο. Θα έρθει το νομοσχέδιο και θα τοποθετηθούμε».

Σχολιάζοντας την προτροπή του Πρωθυπουργού προς διαφωνούντες Υπουργούς και Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να προτιμήσουν την αποχή, ο κ. Ανδρουλάκης αναρωτήθηκε: «έχει υπάρξει ξανά Πρωθυπουργός, που εμφανίζεται ως μεταρρυθμιστής, να προτρέπει βουλευτές, ακόμη και υπουργούς του, να φύγουν από τη Βουλή; Έχει ξανασυμβεί; Θυμάστε τι έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στους βουλευτές του Ποταμιού, -που σημειωτέον σήμερα κάποιοι είναι και στο κόμμα του- όταν ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών; "Θα κάνετε τα ρεπό του Καμμένου;" Τότε ήταν τα ρεπό του Καμμένου, σήμερα τι είναι;»

Μάλιστα θύμισε ότι το σύμφωνο συμβίωσης ψηφίστηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αλλά μόλις από 19 επί συνόλου 75 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Ως προς τις ύβρεις Κασσελάκη περί “εκβιαζόμενου”, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Είμαι ο μόνος πολιτικός, που έχει κάνει ό,τι μπορούσε σε επίπεδο Δικαιοσύνης, εθνικής και ευρωπαϊκής. Έχω καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, όταν εντοπίστηκε η απόπειρα του predator. Μόλις μάθαμε μετά από μερικές ημέρες το σκάνδαλο της ΕΥΠ, έκανα συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά εντάσσοντας Βλάχου, Δημητριάδη, Κοντολέοντα. Πήγα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στις εξεταστικές επιτροπές του ελληνικού και ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Αν εγώ που έκανα όλα αυτά είμαι εκβιαζόμενος, τότε τα υπόλοιπα 79 πρόσωπα, που είναι στόχοι του predator, και δεν έχουν κάνει τίποτα, τι είναι; Ρωτώ όσους δημιουργούν αυτήν τη σύγχυση και τα σενάρια. Εγώ, λοιπόν, που τα έκανα όλα αυτά είμαι εκβιαζόμενος, αλλά οι υπόλοιποι, -στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας- που κάνουν τον Πόντιο Πιλάτο, που δεν έκαναν τίποτα επί της ουσίας στη Δικαιοσύνη, τι είναι; Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το μέλλον των παρατάξεών μας και το τί εκπροσωπεί ο καθένας».

«Άμα τη εμφανίσει μου στην κεντρική πολιτική σκηνή δηλώνοντας την υποψηφιότητά μου να ηγηθώ το ΠΑΣΟΚ, η αντιμετώπισή μου από το παρακράτος της Νέας Δημοκρατίας ήταν να με παγιδεύσουν με τις υποκλοπές. Και μου ασκεί απαράδεκτη κριτική με ακραία φρασεολογία, ένας ακραιφνής πρώην οπαδός του κ. Μητσοτάκη. Τα άρθρα του διαφήμιζε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, και κατά τα λεγόμενα του στενότερού του συνεργάτη, ήταν και υποψήφιος υπουργός του κ. Μητσοτάκη το 2019. Ας αξιολογήσει, λοιπόν, ο ελληνικός λαός ποιον θεωρεί αντίπαλό της η Νέα Δημοκρατία. Εμένα που μόλις εμφανίστηκα μου έστησαν τις υποκλοπές ή εκείνον που τον προόριζαν για υπουργό της κυβέρνησης το 2019; Όλα έχουν κοντά ποδάρια: τις ευρωπαϊκές εκλογές» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δίνω τον αγώνα ώστε το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα με ένα μεγάλο ποσοστό, για να έχω τη δυνατότητα και τη λαϊκή εντολή να ενώσω με προγραμματικούς όρους τις δυνάμεις της δημοκρατικής παράταξης, που είναι κατακερματισμένες. Για να αντιμετωπίσουμε με νικηφόρους όρους τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτό το σενάριο υπηρετώ και όχι τους μικροανταγωνισμούς. Δεν μας απασχολεί το βέρτιγκο του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε αντίπαλο τη Νέα Δημοκρατία. Θα απαντούμε όταν υπάρχουν τέτοιες ακρότητες, όμως αντίπαλος είναι τα προβλήματα της κοινωνίας και η κυβέρνηση που τα δημιουργεί καθημερινά» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης

Αναφερόμενος στο οξύ στεγαστικό πρόβλημα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «τη διετία 2018-2022 έχουν αυξηθεί κατά 40% τα ενοίκια των διαμερισμάτων για οικογένειες και σχεδόν κατά 50% τα μικρότερα διαμερίσματα. Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ; Καταργήστε τη Golden Visa αύριο το πρωί και ελάτε να δημιουργήσουμε με εθνικούς μακροπρόθεσμους όρους ένα πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών για να μειώσουμε το κόστος στέγασης».

Άσκησε κριτική στην επιλογή της κυβέρνησης για το στεγαστικό επισημαίνοντας ότι «αφήνοντας το όριο αξίας ακινήτου για τη Golden Visa στις 250.000 ευρώ στο Περιστέρι και τον Πειραιά, τώρα θα αφελληνιστούν και οι λεγόμενες λαϊκές συνοικίες μετά το κέντρο της Αθήνας. Σε 10-15 χρόνια δεν θα μπορεί ένα παιδί της μεσαίας τάξης να αγοράσει σπίτι και να κάνει οικογένεια. Εμείς, λοιπόν, αντιπροτείνουμε: πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών χαμηλού ενοικίου και κατάργηση της Golden Visa».

«27% είναι η σωρευτική αύξηση του πληθωρισμού στα τρόφιμα στην Ελλάδα, πολύ υψηλότερη σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Άργησαν να κάνουν ελέγχους στην αγορά και έχουμε λίγα πρόστιμα. Εμείς ζητάμε ενίσχυση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά με ελέγχους στην αγορά για να περάσει στις τιμές των τροφίμων. Και βέβαια ενιαία αρχή καταναλωτών, ώστε να ξεκινήσουν εκστρατείες της κοινωνίας των πολιτών. Τα σούπερ μάρκετ κατέγραψαν 646 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω κέρδη το δεκάμηνο του έτους και ένα δισεκατομμύριο την προηγούμενη χρονιά. Τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης; Σήμερα ανακάλυψε το “τέρας της ακρίβειας” όπως είπε. Μετά από δυόμισι χρόνια που έχουν βγάλει οι τράπεζες 7,5 δισεκατομμύρια παραπάνω κέρδη και 2 δισεκατομμύρια τα σούπερ μάρκετΟ κ. Μητσοτάκης είναι τροχονόμος των ισχυρών συμφερόντων και των πολυεθνικών. Εμείς υπηρετούμε με προοδευτικό τρόπο, χωρίς λαϊκισμούς, τους πολίτες, τη μεσαία τάξη και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη