Προχωράνε προκηρύξεις για 12 εκπαιδευτικούς στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Ιεράπετρας

 


Ένα απ’ τα θέματα που έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα τη νέα δημοτική αρχή της Ιεράπετρας από την αρχή της χρονιάς είναι και αυτό της λειτουργίας και των κενών σε εκπαιδευτικούς στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και πλέον μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου που ήρθε καθυστερημένα την περασμένη Δευτέρα, έχουν αρχίσει να δρομολογούνται οι πρώτες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ανδρέας Σκουλούδης, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν προκύψει με αφορμή και την καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχετικά με την πρόθεση του Δήμου Ιεράπετρας να χρησιμοποιήσει και γονείς ως εθελοντές για να καλυφθούν περιστασιακά κάποια κενά.

Ο κ. Σκουλούδης τόνισε πως παρά τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν τόσο η απόφαση για τους εθελοντές όσο και οι υπόλοιπες αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο θα εφαρμοστούν και έχουν γίνει ήδη κινήσεις για αυτό το σκοπό με στόχο την πλήρη λειτουργία όλων των δημοτικών δομών αλλά και την αποφυγή των προστίμων που βεβαιώνονται στο Δήμο Ιεράπετρας.

Η έγκριση του προϋπολογισμού ήταν ο λόγος που οι αποφάσεις του ΔΣ δεν μπόρεσαν να εφαρμοστούν νωρίτερα πλέον όμως είναι ΄ήδη προγραμματισμένες οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Πιο συγκεκριμένα την επόμενη Δευτέρα αναμένεται να εγκριθεί από τη Δημοτική Επιτροπή η προκύρηξη 12 θέσεων βρεφονηπιοκόμων οι οποίοι θα στελεχώσουν τους παιδικούς σταθμούς και εφόσον όλα κυλήσουν εντός χρονοδιαγράμματος, οι νέοι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στους σταθμούς στα τέλη Απριλίου.

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας θα γίνει επαφή με την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) προκειμένου να προσληφθούν άμεσα όσα άτομα είναι εφικτό για τις ειδικότητες μαγείρων, καθαριστών κλπ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την πρωτοβουλία για γονείς-εθελοντές ο κ. Σκουλούδης τόνισε πως έχει καταρτιστεί ήδη μια λίστα με 20 άτομα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία απαραίτητων ελέγχων (πιστοποιητικά υγείας κλπ) όμως κι αυτοί περιστασιακά αναμένεται να συνεισφέρουν στις δημοτικές δομές τουλάχιστον μέχρι την πρόσληψη των 12 νέα υπαλλήλων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη