Aφαιρούνται «περιττές» πινακίδες κυκλοφορίας από το κέντρο της Ιεράπετρας – Τμηματικά και με συνεννόηση η συνέχεια του έργου

 


Πολλά παράπονα έφερε η χθεσινή έναρξη των εργασιών για τοποθέτηση και αντικατάσταση νέων πινακίδων οδικής κυκλοφορίας στο κέντρο της Ιεράπετρας και πιο συγκεκριμένα σε μικρό τμήμα της οδού Κύρβα εκεί που τοποθετήθηκαν πλήθος σημάτων χωρίς προφανή λόγο και κάποια εκ των οποίων με λάθος προσανατολισμό.

Το έργο αντικατάστασης και τοποθέτησης 2.500 νέων πινακίδων οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν παραληφθεί, σταμάτησε πριν καν ξεκινήσει αφού έγινε φανερό πως αν και ο εργολάβος ακολουθούσε τις οδηγίες της μελέτης που είχε προηγηθεί και βασιζόταν στην αναθεωρημένη κυκλοφοριακή μελέτη της Ιεράπετρας, υπήρχαν φανερά προβλήματα.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Μάνος Τζώρτζης, ο οποίος, όπως είπε, έγινε από νωρίς και ο ίδιος δέκτης πολλών παραπόνων για τις εργασίες που ήταν σε εξέλιξη.

Όπως ανέφερε οι πινακίδες που τοποθέτησε ο εργολάβος στο συγκεκριμένο σημείο του κέντρου δεν είχαν στερεωθεί οριστικά στο έδαφος γι΄ αυτό και φάνηκαν κάποιες να έχουν λάθος προσανατολισμό, όλες όμως οι πινακίδες ακολουθούσαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου. Απ’ τη στιγμή που κρίθηκε πως πολλές εκ των πινακίδων ήταν περιττές και δεν εξυπηρετούσαν κάποιο ουσιώδη σκοπό, δόθηκε εντολή στον εργολάβο να σταματήσει τις εργασίες, ενώ σήμερα, Τετάρτη, θα απομακρυνθούν οι περισσότερες εξ΄ αυτών.

Ο κ. Τζώρτζης τόνισε πως όσες πινακίδες δεν χρησιμοποιηθούν θα καταλήξουν σε σημεία τοπικών κοινοτήτων τα οποία τις χρειάζονται. Παράλληλα ανέφερε πως ανεξάρτητα απ’ το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο παρατηρήθηκε πρόβλημα,  γενικά στην πόλη υπάρχει έλλειψη σημάτων και οι εργασίες του εργολάβου θα συνεχιστούν, αποφασίστηκε όμως το έργο να γίνει τμηματικά και πριν την τοποθέτηση των νέων πινακίδων να προηγείται μια συνεννόηση με την Τεχνική Υπηρεσία ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα και σε άλλα σημεία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη