Αναβολή στην απόφαση για κοπές δέντρων στην Ιεράπετρα με σκοπό να υπάρξουν ξεχωριστές αποφάσεις ανά περπτωση


 Ένα θέμα που στο παρελθόν έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας και πολλές φορές έχει προκαλέσει αντιδράσεις συζητήθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας το οποίο κλήθηκε να εγκρίνει την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας πρασίνου για κοπές και αντικαταστάσεις 52 δέντρων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Πρόκειται για κοπές δέντρων τα οποία είτε προκαλούν προβλήματα σε κατοικίες με κατοίκους να έχουν κάνει σχετικά αιτήματα είτε στα δίκτυα ύδρευσης-άρδευσης του Δήμου.

Στην απόφαση για κοπές συμπεριλαμβανόταν και αντικαταστάσεις με νέα δέντρα εκεί που αυτό ήταν εφικτό ή φυτεύσεις σε διαφορετικά σημεία της πόλης ώστε να αντισταθμιστεί το πράσινο που χάνεται.

Συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία για το πόσες νέες φυτεύσεις θα πραγματοποιούσε η υπηρεσία του Δήμου δεν παρουσιάστηκαν κι αυτός ήταν ένας απ’ τους λόγους για τους οποίους υπήρξε διαφωνία κυρίως από την παράταξη του Γ. Γουλιδάκη.

Ανάμεσα στα δέντρα προς κοπή ήταν και ένας παλιός και μεγάλος φοίνικας επί της οδού Γιαμπουδάκη, κοντά στο παραλιακό γυμναστήριο γύρω απ’ τον οποίο έγινε αρκετή συζήτηση για την ιστορικότητά του και το γεγονός ότι αποτελεί ένα τοπόσημο για την περιοχή που δεν θα έπρεπε να χαθεί.

To θέμα απασχόλησε ιδιαίτερα τη συνεδρίαση και τελικά συμφωνήθηκε ομόφωνα  να αναβληθεί η ψήφιση του θέματος με σκοπό να προγραμματιστεί σε επόμενη συνεδρίαση μια πλήρης παρουσίαση για όλες τις περιπτώσεις δέντρων προς κοπή, να υπάρξει καλυτερη ενημέρωση και στους δημοτικούς συμβούλους και σε κατοίκους διάφορων περιοχών που επηρεάζονται από τις κοπές, αλλά και να εξεταστεί αν μπορούν να γίνουν μεταφυτεύσεις των ίδιων δέντρων σε άλλα σημεία.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη