M. Κοζυράκη: Δεν υπάρχει νόμιμη παράταση για τις κατεδαφίσεις στην Ιεράπετρα

 


Μετά την επίσημη ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής Ιεράπετρας ότι αναστέλλεται εκτέλεση των 52 πρωτόκολλων κατεδάφισης στην παραλιακή ζώνη, η γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μ. Κοζυράκη με διαδοχικές δηλώσεις της στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και το Radio Me ξεκαθαρίζει τη δική της θέση τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία νομιμοποιητική βάση που να επικυρώνει την αναβολή.

Η κα Κοζυράκη μιλώντας στην ΠΑΤΡΙΣ ανέφερε πως «Δεν υπάρχει ούτε δικαστική απόφαση, ούτε ανάκληση της Κτηματικής Υπηρεσίας με τυπικό επίσημο και νόμιμο τρόπο». Παράλληλα προσθέτει με νόημα ότι «η αστυνομία εγγράφως δήλωσε την αδυναμία της να υποστηρίξει στο συγκεκριμένο χρόνο το έργο αυτό, και ότι θα ενημερωθούμε πότε θα καταστεί δυνατό αυτό…».

Σε νέες δηλώσεις της στο Radio Me ανέφερε επίσης πως οι μόνοι τρόποι για αναβολή είναι είτε η Κτηματική Υπηρεσία να ανακαλέσει τις αποφάσεις της – κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα είτε νόμο που θα το όρχζ είτε με δικαστικές αποφάσεις, περίπτωση όμως που δεν αφορά την Ιεράπετρα καθώς έχουν απορριφθεί οι προσφυγές που έχουν γίνει. «Δεν μιλάμε για αναστολή ή παράταση αλλά για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα/θέμα που αφορά στην αδυναμία της αστυνομίας επί του παρόντος να υποστηρίξει την εκτέλεση του έργου».

Σε ερώτηση τι μέλλει γενέσθαι η ειδική γραμματέας σημείωσε ότι αναμένεται η ενημέρωση της αστυνομίας για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και πρόσθεσε ότι η ίδια έχει ενημερώσει τόσο τις πολιτικές ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Δεν ξέρω κατά πόσο νομιμοποιείται η τοπική αστυνομία να δώσει ουσιαστικά μια… παράταση μηνών για το έργο. Θα έχει να δώσει (σσ η τοπική αστυνομία) μια αναφορά και εξήγηση για το τι κάνει στην Ιεράπετρα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η Αστυνομία ακόμα και να βγει να δηλώσει ότι ενδεχομένως να υπάρξουν επεισόδια, αυτό θα σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνει ένα άλλο σχεδιασμό. Θεωρώ ότι είναι πολύ τρομακτικό η Αστυνομία να ην μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια γεγονότα και να διασφαλίσει την εφαρμογή του νόμου, του Συντάγματος και την τάξης».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη