Έψαχναν πόρτα πόρτα στο Χαντρά μέχρι να βρουν ανυποψίαστη ηλικιωμένη και να της πάρουν 1.000 ευρώ


 Μια οργανωμένη επιχείρησης εξαπάτησης πολιτών φαίνεται πως είχε στήσει ένας 56χρονος και μια 52χρονη οι οποίοι από χθες το απόγευμα κρατούνται από αστυνομικούς της Σητείας μετά την κλοπή που διέπραξαν η οποία οδήγησε στη σύλληψή τους.

Η υπόθεση εξελίχθηκε στο χωριό του Χαντρά εκεί όπου οι δύο συλληφθέντες είχαν παρουσιαστεί ως πλανόδιοι πωλητές για είδη προικός και ένδυσης και προσπαθούσαν να μπουν σε σπίτια ανυποψίαστων πολιτών ψάχνοντας ευκαιρίες για να τους αποσπάσουν χρήματα.

Αυτό έγινε και με την περίπτωση της 80χρονης η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας έπεσε θύμα κλοπής 1.000 ευρώ.

Συγγενικό της πρόσωπο μίλησε στο Ράδιο Λασίθι και περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας. Όπως είπε ο κ. Μιχάλης στην 80χρονη παρουσιάστηκε μόνο η 52χρονη γυναίκα η οποία προσπάθησε να της πουλήσει διάφορα προϊόντα. Η ηλικιωμένη την έβαλε στο σπίτι και τελικά αγόρασε ένα τραπεζομάντηλο. Για να το πληρώσει έπρεπε να πάρει χρήματα από ένα έπιπλο που τα φύλασσε σε ένα δωμάτιο όμως η 52χρονη παρακολουθούσε κάθε της κίνηση και στη συνέχεια κατάφερε με μια δικαιολογία να μπει για λίγο στο δωμάτιο πριν φύγει από το σπίτι.

Η 80χρονη χωρίς να έχει αντιληφθεί τι συνέβη τηλεφώνησε αμέσως στην κόρη της για να της μιλήσει σχετικά με το τραπεζομάντηλο που αγόρασε και έτσι η κόρη της υποψιάστηκε ότι μπορεί να είχε συμβεί κάτι ύποπτο και έτσι κοίταξε το υλικό από κάμερες που υπήρχαν στο σπίτι και διαπίστωσε την κλοπή. Η 52χρονη πωλήτρια είχε πάρει το ποσό των 1.000 ευρώ που βρισκόταν στο έπιπλο και ήταν η σύνταξη της 80χρονης.

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία και γρήγορα έγινε αντιληπτό από μαρτυρίες ότι η 52χρονη και ο 56χρονος είχαν επισκεφθεί ξεχωριστά κι άλλα σπίτια μέσα στο χωριό χωρίς να καταφέρουν να κλέψουν κάτι. Κάτοικοι του χωριού είχαν παρατηρήσει και το αυτοκίνητό τους που είχαν παρκάρει σε κεντρικό σημείο και έτσι στην αστυνομία δόθηκαν πολλές λεπτομέρειες και για τους δράστες και για το όχημα.

Αμέσως ξεκίνησε προσπάθεια εντοπισμού τους από αστυνομικούς της Σητείας και του Μακρύ Γιαλού και τελικά μόλις μετά από μισή ώρα εντοπίστηκαν στην περιοχή του Κουτσουρά με κατεύθυνση προς Ιεράπετρας, όπου και συνελήφθησαν. Πάνω τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό που είχε κλαπεί από την ηλικιωμένη ενώ η 52χρονη παραδέχθηκε την πράξη της.

Πλέον αναμένεται να βρεθούν ενώπιον της εισαγγελίας Λασιθίου για να απολογηθούν και να δικαστούν άμεσα αφού έχουν συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη