A. Σκουλούδης: Πιθανή η λειτουργία υδατοδρομίου το φετινό καλοκαίρι στην Ιεράπετρα


 Ιδιαίτερα αισιόδοξος σχετικά με την σύντομη λειτουργία υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα εμφανίστηκε μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκουλούδης ο οποίος έχει αναλάβει τις σχετικές διαδικασίες παρακολούθησης των διαδικασιών που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Το θέμα απασχόλησε την πρόσφατη συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής και ο κ. Σκουλούδης παρουσίασε σήμερα τα δεδομένα που ισχύουν σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης.

Όπως είπε για τη χωροθέτηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις, με εξαίρεση την άρνηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου η οποία δεν ενέκρινε τον σχεδιασμό με το σκεπτικό ότι τα υδροπλάνα που θα μπαινοβγαίνουν στο αλιευτικό καταφύγιο και θα περνούν δίπλα από το φρούριο του Καλέ μπορεί να προκαλέσουν φθορές και άλλες ζημιές.

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως εκτίμηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας είναι υπερβολική αφού τα υδροπλάνα δεν θα πετούν γύρω από το φρούριο αλλά θα κινούνται στο νερό, όπως τα άλλα σκάφη, πριν απογειωθούν ή προσγειωθούν.

Απ΄ τη στιγμή όμως που οι διαδικασίες εγκρίσεων έχουν προχωρήσει και η εταιρεία που σκοπεύει να λειτουργήσει το υδατοδρόμιο εξακολουθεί να έχει ενδιαφέρον, οι διαδικασίες για την κατασκευή του θα συνεχιστούν με στόχο είτε να αλλάξει η χωροθέτηση του υδατοδρομίου είτε να πειστεί η αρχαιολογική υπηρεσία να αλλάξει την άποψή της.

Το πρώτο σενάριο, όπως λέει ο κ. Σκουλούδης, εξυπηρετεί την κατάσταση αφού υπάρχουν πολλά σημεία στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τις απλές εγκαταστάσεις που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός υδατοδρομίου.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σκουλούδης τόνισε πως είναι εφικτό να ξεπεραστεί άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει και με δεδομένο πως τεχνικά απαιτούνται ελάχιστες εργασίες, στόχος του ίδιου και της δημοτικής αρχής είναι να εμφανιστούν τα πρώτα υδροπλάνα στην Ιεράπετρα ήδη από το καλοκαίρι που έρχεται.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη