Ενισχύεται με νέο και σύγχρονο εξοπλισμό το Εργαστηριακό Κέντρο Ιεράπετρας

 

Στο Εργαστηριακό Κέντρο Ιεράπετρας την Τρίτη 05-03-2024 με ιδιαίτερη χαρά παραλάβαμε το νέο σύγχρονο εξοπλισμό για τα εργαστήρια του τομέα:  «Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος». 

Το πακέτο περιλαμβάνει:

3 Φορητά πεχάμετρα

3 Ψηφιακά μικροσκόπια με οθόνη αφής

1 Μετεωρολογικό σταθμό

1 Μονοαξονικό πολυεργαλείο

Το πακέτο αποτελεί μέρος του έργου:  «Αναβάθμιση επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης – προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για ΙΕΚ, ΕΠΑΛ κ.λπ» του ΥΠΑΙΘΑ και υλοποιήθηκε με διεθνή διαγωνισμό.

Σύντομα αναμένουμε εργαστηριακό εξοπλισμό και για τους άλλους τομείς: Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας, Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας και Πληροφορικής.

Με το νέο εξοπλισμό αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται ο ήδη υπάρχων. Οι μαθητές αποκτούν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες με αποτέλεσμα να αυξάνεται το ενδιαφέρον τους, να εμπλουτίζονται οι γνώσεις τους και να αναπτύσσονται  οι δεξιότητες τους. Έτσι  η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται πιο αποτελεσματική. 

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Γ. Βούτσινο, Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του ΥΠΑΙΘΑ και τον Διευθυντή της ΔΔΕ Λασιθίου κ. Α. Κατσαγκόλη, που με τις δικές τους συντονισμένες ενέργειες επιτεύχθηκε η  ίδρυση του Εργαστηριακού Κέντρου Ιεράπετρας.

Ο Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Ιεράπετρας
Ψαρουδάκης Ευάγγελος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη