Πλήρης απαξίωση του Άδωνη Γεωργιάδη για τις κινητοποιήσεις απέναντι στα προβλήματα της δημοσίας υγείας στην Κρήτη [βίντεο]


 Την πλήρη απαξίωση στις κινητοποιήσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια σε όλη την Κρήτη για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με τελευταία αυτή που έγινε στο Σεληνάρι από όλο το νομό Λασιθίου, έδειξε ο Υπουργός Υγείας απαντώντας από τα έδρανα της Βουλής σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη.

Ο κ. Γεωργιάδης στην απάντησή του παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν πως τα Νοσοκομεία της Κρήτης έχουν ενισχυθεί σε προσωπικό σε σχέση με το 2019, όταν ανέλαβε την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας πως αν και αναγνωρίζει πως υπάρχουν προβλήματα αυτά δεν είναι τόσο σοβαρά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Κρήτη αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ρεθύμνου και όχι αυτά της Ιεράπετρας και του Αγίου Νικολάου, ενώ γενικότερα έκανε αναφορά στην έλλειψη αναισθησιολόγων, τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί και το ότι πρόκειται για ένα θέμα με το οποίο ασχολείται προσωπικά για να βρει λύσεις. Παράλληλα σε σχέση με την κατάσταση του ΕΚΑΒ ανέφερε πως τα στοιχεία δείχνουν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις όμως αντιμετωπίστηκαν με χλευασμό, με τον Υπουργό Υγείας να αναφέρει πως ο κόσμος που βγει στους δρόμους είναι ελάχιστος σε σχέση με τον πραγματικό πληθυσμό της Κρήτης και έτσι αν αυτό είναι κριτήριο για την κατάσταση της δημόσιας υγείας τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως το σενάριο για κλείσιμο νοσοκομείων στο Λασίθι όπως αυτά του Αγίου Νικολάου ή της Ιεράπετρας είναι κάτι το οποίο έχει συζητηθεί σε επίπεδο «τεχνοκρατών» όμως ο ίδιος έχει άλλη άποψη και δεν εκφράσει ποτέ κάποια τέτοια άποψη.

Μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις του Υπουργό μετά τα όγδοο λεπτό και μετά το δέκατο έκτο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη