Ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή για έλλειψη αρχείων, μελετών και νέα πρόστιμα που έρχονται καταλογίζει ο αντιδήμαρχος Α. Σκουλούδης

 


Συνέχεια σε ένα θέμα που δεν συζητείται για πρώτη φορά εντός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας δόθηκε στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής της Ιεράπετρας σχετικά με τα αρχεία και τη διαχείριση ηλεκτρονικών υπολογιστών που παρελήφθη από την προηγούμενη.

Πιο συγκεκριμένα και όπως έγινε γνωστό από τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Σκουλούδη η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε υπολογιστές με σβησμένα όλα τα αρχεία από τους σκληρούς δίσκους, με μελέτες για σημαντικά έργα να αγνοούνται, για επτά υπολογιστές (laptop) οι οποίοι ακόμα δεν έχει εντοπιστεί που βρίσκονται και για πρόστιμα τα οποία τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή δημοτική αρχή πλήρωσε και καλείται να ξαναπληρώσει αντιστοίχως, για χρήση υπολογιστικών προγραμμάτων χωρίς τις απαιτούμενες άδειες.

Ο κ. Σκουλούδης μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για όσα παρουσίασε στη συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής κάνοντας λόγο παράτυπες και εκτός νόμου πρακτικές από την προηγούμενη δημοτική αρχή σχετικά με το σβήσιμο των σκληρών δίσκων σε πολλούς από τους υπολογιστές με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου. Όπως είπε έχουν υπάρξει προβλήματα σε σχέση με υποχρεώσεις του Δήμου το 2024 οι οποίες είχαν αναληφθεί τους τελευταίους μήνες του 2023 τα οποία δεν ήταν γνωστά αφού δεν υπάρχουν πουθενά τα σχετικά αρχεία.

Παράλληλα έχουν χαθεί σημαντικές μελέτες για νέα άλλα και παλαιότερα έργα όπως για παράδειγμα η Κυκλοφοριακή Μελέτη του Δήμου, η μελέτη για το Ειδικό Σχολείο και για το 1ο Γυμνάσιο οι οποίες είναι ακόμα άγνωστο αν υπάρχουν κάπου έστω σε έντυπη μορφή.

Ο κ. Σκουλούδης τόνισε επίσης πως η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε πληρώσει πρόστιμο περίπου 15.000 ευρώ για προγράμματα υπολογιστών που χρησιμοποιούσε χωρίς άδειες και αυτή τη στιγμή θα πρέπει να πληρωθεί ένα επιπλέον ποσό περίπου 70,000 ευρώ για να αγοραστούν τα προγράμματα που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους του Δήμου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη