Ν. Παπαδάκης: Χρειάζονται 124.000 ευρώ για την αποκατάσταση του αλιευτικού καταφυγίου Μακρύ Γιαλού κι όμως δεν βρίσκονται εδώ και μήνες

 


Μια πολύ δύσκολη κατάσταση αντιμετωπίζουν το τελευταίο πεντάμηνο επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το αλιευτικό καταφύγιο του Μακρύ Γιαλού το οποίο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές μετά από μια κακοκαιρία και παράλληλα όπως κάθε χρόνο αντιμετωπίζει πρόβλημα με την άμμο που συγκεντρώνεται και μειώνει το βάθος έως και στα 30 εκατοστά σε διάφορα σημεία.

Τα προβλήματα παρουσιάστηκαν χθες αναλυτικά από 20 επαγγελματίες της περιοχής με έγγραφο που κοινοποιήθηκε σε κάθε αρμόδιο φορέα και μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, και όπως φάνηκε από τις απαντήσεις που έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο αντιδήμαρχος Μακρύ Γιαλού Νεκτάριος Παπαδάκης πρόκειται για προβλήματα που δεν φαίνεται να βρίσκουν εύκολη λύση.

Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε πως μετά τις βλάβες που προκλήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να προκύψει λύση στο πρόβλημα όμως μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση. Από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας έχουν γίνει οι τεχνικές εκθέσεις που δείχνουν πως χρειάζονται περίπου 124.000 ευρώ για να υπάρξει αποκατάσταση των βλαβών και απάμμωση του λιμανιού με ειδικά μηχανήματα άντλησης της άμμου, έχουν γίνει συνεχή αιτήματα προς το Υπουργείο Ναυτιλίας προς χρηματοδότηση, η περιοχή έχει κηρυχθεί τέσσερις φορές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να επιταχυνθούν γραφειοκρατικές διαδικασίες, κι όμως μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε πως οι επαγγελματίες της περιοχής έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται προσθέτοντας πως για την κάλυψη του ποσού που χρειάζεται υπάρχει μια σκέψη να καλυφθεί με δαπάνες του Δήμου Ιεράπετρας κάτι τέτοιο όμως είναι πολύ δύσκολο αφού η οικονομική κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν είναι καθόλου καλή.

Παράλληλα ο κ. Παπαδάκης ξεκαθάρισε πως σε σχέση με τους ογκώδεις βράχους που υπάρχουν στο σημείο μετά από την κατολίσθηση που προέκυψε, αυτοί δεν πρόκειται να απομακρυνθούν με το σκεπτικό πως προσφέρουν ασφάλεια σε ενδεχόμενη νέα κατολίσθηση και έτσι θα μείνουν εκεί μέχρι να προκύψει ένα ολοκληρωμένο έργο με τοιχείο αντιστήριξης που θα λύσει μόνιμα το πρόβλημα.

Ακούστε αναλυτικότερα:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη