Προβληματισμός και παράπονα στη Γρα Λυγιά για οικογένειες Ρομά που έχουν «κατασκηνώσει» στην παραλία εδώ και ένα μήνα

 


Έντονος προβληματισμός επικρατεί εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα στην περιοχή της Γρα Λυγιάς αφού κάποιες οικογένειες Ρομά έχουν εγκατασταθεί στην παραλία της περιοχής δημιουργώντας διάφορα προβλήματα.

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι τα παράπονα κατοίκων της περιοχής γίνονται όλο και πιο έντονα αφού στην κοινότητα γίνεται μια προσπάθεια η περιοχή να κρατηθεί καθαρή και παράλληλα να έχει γενικότερα μια καλή εικόνα εν αναμονή και περισσότερων τουριστών.

Η γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρα Λυγιάς, Τατιανή Σαββίδου, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι αναφέροντας πως η κοινότητα έχει απευθυνθεί στην Αστυνομία όσο και στο Δήμο. Από πλευράς Αστυνομίας προς το παρόν έχουν γίνει συστάσεις ενώ από πλευράς Δημοτικής Αστυνομίας έχουν βεβαιωθεί κάποια πρόστιμα.

Όπως λέει η κα Σαββίδου το πρόβλημα που δημιουργείται στην περιοχή έχει περισσότερο να κάνει με θέματα δημόσιας υγιεινής αφού οι οικογένειες αυτές χρησιμοποιούν την παραλία για τις φυσικές τους ανάγκες ενώ παράλληλα όπως αναφέρει κάτοικος που μένει σε διπλανό σπίτι δημιουργείται και μια αρνητική εικόνα από τα κορίτσια των οικογενειών που κάνουν μπάνιο στις δημόσιες ντουζιέρες ημίγυμνες.

Στην περιοχή, ως γνωστόν, ζουν πολλοί αλλοδαποί από πάρα πολλές χώρες του κόσμου ανάμεσά τους και Ρομά, χωρίς να δημιουργείται κανένα πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια όμως η συγκεκριμένη κατάσταση πρέπει να διορθωθεί τόνισε η κα Σαββίδου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη