Τόνοι κηπευτικών της Ιεράπετρας στα σκουπίδια

 


Μια πολύ δύσκολη περίοδο διανύει η θερμοκηπιακή Ιεράπετρας με αμέτρητους τόνους κηπευτικών, κυρίως τομάτας, να μένουν αδιάθετα και να οδηγούνται μαζικά στις χωματερές ή σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Την κατάσταση περιέγραψε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του συνεταιρισμού «Ανατολή» ο οποίος τόνισε πως πριν το Πάσχα διακινήθηκαν μεγάλες ποσότητες κηπευτικών με σχετικά ικανοποιητικές τιμές, την περασμένη εβδομάδα όμως η ζήτηση έπεσε κατακόρυφα και έτσι για άλλη μια φορά τεράστιες ποσότητες κηπευτικών κατέληξαν στα αζήτητα και βέβαια οι τιμές κατρακύλησαν για προϊόντα νέων καλλιεργειών και καλύτερης ποιότητας που διακινήθηκαν.

Ο κ. Καραλάκης υπογράμμισε πως κάθε χρόνο παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα σε κάποια είδη κηπευτικών και φέτος αυτή η περίοδος ήρθε λίγο πιο νωρίς εξαιτίας της εκτεταμένης καλοκαιρίας.

Πάντως ο ίδιος τόνισε πως το φαινόμενο αυτό αναμένεται να είναι προσωρινό και σταδιακά η διακίνηση των κηπευτικών θα σταθεροποιηθεί και θα υπάρχει ενδιαφέρον μέχρι τα τέλη του Ιουνίου. Τότε θα είναι και η κατάλληλη περίοδος για να γίνει μια πραγματική αποτίμηση της φετινής χρονιάς και το αν πήγε καλύτερα ή χειρότερα από τα προηγούμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα ο κ. Καραλάκης ανέφερε πως οι εξαγωγές που γίνονται από την περιοχή είναι αυτές που σώζουν προς το παρόν την κατάσταση αφού φάνηκε ξανά πως η εσωτερική αγορά της Ελλάδας δεν μπορεί να απορροφήσει τα προϊόντα όταν συσσωρεύονται σε τέτοιο βαθμό όπως αυτή την περίοδο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη