Μήνυμα της Βουλευτή Λασιθίου Κ. Σπυριδάκη για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων


 Εχθές τα ΕΠΑΛ σήμαναν την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων και σήμερα συνεχίζουν τα ΓΕΛ, και τα παιδιά μας χρειάζονται στήριξη και αγάπη όπως, σίγουρα, πράττουμε πάντα για αυτά!

Σκεπτόμενη εμένα την ίδια, όταν συμμετείχα στις Πανελλαδικές εξετάσεις, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθώ το ψυχικό βάρος και άγχος των παιδιών. Πρέπει, όμως, να γίνει σαφές ότι παρόλο που προσπαθούν για το καλύτερο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος τίποτα δεν τελειώνει ‘’εδώ’’. 

Τώρα ουσιαστικά αρχίζουν όλα και οι πανελλαδικές εξετάσεις μπορούν να αποτελέσουν έναν μέσο πραγματοποίησης των ονείρων τους, όχι ένα μέσο αυτοπροσδιορισμού. Κανένας δεν προσδιορίζεται -και δεν πρέπει να προσδιορίζεται – από την επίδοση του μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Και αυτό είναι χρέος της Πολιτείας να αλλάξει.

Τα μόνα που χρειάζονται τα παιδιά αλλά και οι οικογένειες τους είναι αισιοδοξία, θετική σκέψη, αυτοπεποίθηση, αγάπη και χαμόγελο! Με αυτά τα εργαλεία μπορούμε να πάμε μπροστά και να καταφέρουμε όλα όσα επιθυμούμε ! Χρειαζόμαστε μια νέα γενιά που να ξέρει να ονειρεύεται και να τη διδάξουμε πως να προσπαθεί για να κάνει τα όνειρα πράξη! 

Εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά μας! Καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς μας και υπομονή στις οικογένειες των παιδιών που αυτή τη στιγμή δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους!

Κατερίνα Σπυριδάκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λασιθίου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη