Γ. Γιακουμάκης: Σύντομα όχημα αναρρόφησης σκουπιδιών για τις πλατείες και την παλιά πόλη της Ιεράπετρας

 


Μια εικόνα για την κατάσταση της καθαριότητας στο Δήμο της Ιεράπετρας τους πρώτους μήνες της ανάληψης των καθηκόντων του έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Γιακουμάκης.

Πλησιάζοντας στην καλοκαιρινή περίοδο όπου οι ανάγκες είναι πάντα μεγαλύτερες ο κ. Γιακουμάκης ανέφερε πως μια από τις αλλαγές που σχεδιάζονται είναι η τροποποίηση του κανονισμού καθαριότητας για πρώτη φορά από το 2014 με σκοπό να υπάρξει τελικά ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε όλο το Δήμο.

Ο κ. Γιακουμάκης τόνισε πως το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα για την καθαριότητα του Δήμου είναι πως δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα στο πότε οι πολίτες πετούν τα σκουπίδια τους κάτι που αν συνέβαινε θα μπορούσε με τη σειρά της η υπηρεσία καθαριότητας να κάνει ένα καλύτερο προγραμματισμό.

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως αυτή την περίοδο προγραμματίζεται η προμήθεια ενός μικρού αναρροφητικού μηχανήματος-σκούπα το οποίο θα χειρίζεται πεζός υπάλληλος και θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά η χρήση του σε πλατείες και την παλιά πολη της Ιεράπετρας ενώ πρόκειται να επισκευαστεί και το μικρό απορριμματοφόρο το οποίο μπορούσε να μπαίνει στα στενά της παλιάς πόλης ώστε να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ιδιωτών που θα μπορούσαν να αναλάβουν την καθαριότητα της πόλης ο κ. Γιακουμάκης ανέφερε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να συζητηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο αφού ακόμα γίνονται αλλαγές και προσαρμογές στον τρόπο που λειτουργεί η υπηρεσία.

Ακούστε αναλυτικότερα:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη