Φτάνουν στην Κρήτη οι αγωγοί για τη συνέχεια της κατασκευής της προσαγωγού διώρυγας Μύθων-Μπραμιανών

 


Μετά από ένα ταξίδι δύο μηνών και αφετηρία την Κίνα, φτάνει το πρωί της Τρίτης το φορτίο με τους αγωγούς που απαιτούνται για την κατασκευή της προσαγωγού διώρυγας που θα ενώσει τις πηγές της Σαρακήνας στους Μύθους με το φράγμα Μπραμιανών.

Οι εργασίες της κατασκευής της προσαγωγού διώρυγας είχαν ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες του 2022 και μετά την τοποθέτηση των πρώτων 6 χιλιομέτρων, τα έργα σταμάτησαν πριν από σχεδόν ένα εξάμηνο αφού παρουσιάστηκαν προβλήματα στην διαδικασία προμήθειας των απαραίτητων αγωγών για τη συνέχιση της δεύτερης φάσης του έργου λόγω ανατιμήσεων των πρώτων υλών.

Πλέον το πλοίο που μεταφέρει τους αγωγούς βρίσκεται στα ανοιχτά της Κρήτης με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 9 το πρωί της Τρίτης. Από εκεί αναμένεται να ξεκινήσει η μεταφορά των αγωγών προς την Ιεράπετρα και η άμεση συνέχιση των εργασιών. Παράλληλα, όπως μαθαίνουμε στο Ράδιο Λασίθι, απ’ τη στιγμή που θα παραληφθούν οι νέοι αγωγοί θα γίνει η επόμενη παραγγελία για την υλοποίηση της τρίτης και τελευταίας φάσης του έργου.

Συνολικά 27 χιλιόμετρα αγωγών θα χρειαστούν για ολοκλήρωση ενός έργου που αναμένεται να διασφαλίσει την ποσότητα και την ποιότητα του νερού του φράγματος Μπραμιανών και σύμφωνα με τον εργολάβο αν δεν υπάρξουν νέα προβλήματα το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2025.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη