Με μαχαίρι στο λαιμό λήστεψαν τους δύο ανήλικους στη Ναυμαχία – Έντονα παράπονα από τον πατέρα του 16χρονου

 


Σε κατάσταση σοκ βρέθηκαν δύο ανήλικοι το βράδυ της Τρίτης όταν έπεσαν θύματα ληστείας από ένα νεαρό αλλοδαπό παλαιστινιακής καταγωγής στην περιοχή της Ναυμαχίας, στο δυτικό άκρο της πόλης της Ιεράπετρας.

Ένα περιστατικό πρωτοφανές για τα δεδομένα της περιοχής που έχει ανησυχήσει όλη την κοινωνία της Ιεράπετρας όσο αποκαλύπτονται λεπτομέρειες για όσα συνέβησαν.

Λεπτομέρειες για το περιστατικό έδωσε στο Ράδιο Λασίθι ο πατέρας του ενός εκ των δύο ανήλικων παιδιών που βρέθηκαν στην πλατεία της Ναυμαχίας το βράδυ της Τρίτης.

Ο 16χρονος μαζί με τη συνομήλικη φίλη του βρισκόταν γύρω στις 9 το βράδυ, πριν καν νυχτώσει εντελώς, στην πλατεία και κάποια στιγμή παρατήρησαν ένα νεαρό να περνά από κοντά τους και να τους παρατηρεί. Αφού απομακρύνθηκε επέστρεψε με καλυμμένο το πρόσωπό του με μια μπλούζα, έβγαλε ένα μαχαίρι και ζήτησε από τα παιδιά να του δώσουν ότι είχαν πάνω τους. Ο 16χρονος αρχικά αντιστάθηκε και τότε ο δράστης έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό του εφήβου και στη συνέχεια προσπάθησε και κατάφερε να κόψει με το μαχαίρι το λουρί από ένα τσαντάκι του 16χρονου. Ο έφηβος δεν τραυματίστηκε από τύχη αφού το μαχαίρι έσκισε και την μπλούζα του.

Τελικά ο δράστης πήρε τα δύο κινητά τηλέφωνα των παιδιών το τσαντάκι του 16χρονου που είχε μέσα τα κλειδιά της μηχανής του και άλλα έγγραφα όπως 20-30 ευρώ που ήταν συνολικά τα χρήματα που είχαν πάνω τους και τα δύο παιδιά.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα το τμήμα Ασφαλείας ξεκίνησε τις έρευνες και αφού εξέτασε 8-9 άτομα κατέληξε την επόμενη μέρα στη σύλληψη του Παλαιστίνιου ο οποίος κρατείται στο ΑΤ Ιεράπετρας και θα οδηγηθεί ενώπιον των αρχών.

Σχετικά με τα κλοπιμαία (τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί) τα οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας είχαν συνολική αξία 2.100 ευρώ, ο πατέρας του 16χρονου έκανε πολύ έντονα παράπονα για σχόλια σε κοινωνικά δίκτυα που έγιναν από την αντιδήμαρχο Φωτεινή Περακάκη η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, επέπληξε τα παιδιά που είχαν πάνω τους αντικείμενα τόσο μεγάλης αξίας. Ο κ. Καναβάκης ζήτησε τόσο από την κ. Περακάκη να απολογηθεί δημόσια για τα σχόλια της και το ίδιο ζήτησε από όλη τη δημοτική αρχή η οποία όπως είπε δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για το περιστατικό. Αντιθέτως ο πατέρας του 16χρονου ευχαρίστησε θερμά το τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας για την άμεση ανταπόκριση που είχε στο περιστατικό αλλά και για τη βοήθεια που προσέφεραν στα παιδιά μετά το περιστατικό.

Ακούστε αναλυτικότερα:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη