«Ανυπόμονη» οδηγός παραλίγο να παρασύρει τη σχολική τροχονόμο που της έκανε σήμα να σταματήσει στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας

 


Ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό που από τύχη δεν εξελίχθηκε σε μοιραίο συνέβη τις περασμένες μέρες δίπλα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας, περιοχή στην οποία παρουσιάζονται πολλά προβλήματα μετά τις νέες σημάνσεις και την αλλαγή κατεύθυνσης των δρόμων προς το σχολείο.

Πιο συγκεκριμένα κατά την ώρα αποχώρησης των μαθητών στο σχολείο η σχολική τροχονόμος, όπως κάνει εδώ και χρόνια, μπήκε στη μέση του περιφερειακού και πάντα «φορτωμένου» κυκλοφοριακά δρόμου της Κ. Καραμανλή με σκοπό να διακόψει την κυκλοφορία οχημάτων ώστε οι μαθητές να περάσουν τη διάβαση πεζών που υπάρχει στο σημείο.

Εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκε ένα όχημα να έρχεται από τα κεντρικά φανάρια της πόλης και ενώ βρισκόταν τουλάχιστον 100 μέτρα μακριά η τροχονόμος έκανε νόημα να σταματήσει.

Η σχολική τροχονόμος κ. Ευαγγελία που μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για το περιστατικό ανέφερε πως η οδηγός του οχήματος αντί να μειώσει ταχύτητα επιτάχυνε και τελικά φρέναρε την τελευταία στιγμή σταματώντας μπροστά ακριβώς από την τροχονόμο η οποία βρέθηκε σε σοκ αφού κυριολεκτικά ακούμπησε το όχημα με το χέρι της καθώς σταματούσε.

Το ίδιο σοκαρισμένη φάνηκε και η οδηγός του οχήματος η οποία όμως ξεκίνησε να κορνάρει στην τροχονόμο ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την πορεία της!

Διερχόμενοι οδηγοί που αντιλήφθηκαν τι συνέβη άρχισαν να φωνάζουν στην «ανυπόμονη» οδηγό και τελικά η σχολική τροχονόμος έμεινε στη θέση της και τα παιδιά πέρασαν με ασφάλεια το δρόμο.

Όπως αναφέρει η κα Ευαγγελία τα παιδιά του δημοτικού είναι πολύ προσεκτικά και ακούν τις οδηγίες της ώστε να μένουν στο πεζοδρόμιο μέχρι εκείνη να τους κάνει νόημα να περάσουν και έτσι κανένα παιδί δεν βρισκόταν στο οδόστρωμα τη στιγμή του περιστατικού.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι ασυνήθιστες ανέφερε η σχολική τροχονόμος με κάποιους οδηγούς απλά να μην υπολογίζουν καθόλου την παρουσία της στο δρόμο και να την προσπερνάνε κανονικά και ανάλογα φαινόμενα παρατηρούνται καθημερινά στο Κουτσουνάρι και τα Φέρμα.

Η κα Ευαγγελία τόνισε πως οι αλλαγές στην κυκλοφορία που εφαρμόζονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα για την ασφάλεια των μαθητών αφού ο δρόμος που βρίσκεται δίπλα στην διάβαση και μέχρι πρόσφατα οδηγούσε στο σχολείο άλλαξε κατεύθυνση με αποτέλεσμα την ώρα που η ίδια βρίσκεται στη μέση του περιφερειακού για να σταματά τα οχήματα να πρέπει να διαχειριστεί ακόμα μια ροή αυτοκινήτων τα οποία εισέρχονται στον περιφερειακό δρόμο ακριβώς στο σημείο της διάβασης πεζών.

Μετά τα πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί φαίνεται πως έχει παρθεί η απόφαση να αλλάξει το σημείο διάβασης πεζών σύμφωνα όμως με την ενημέρωση που έχει η σχολική τροχονόμος το σημείο που προτείνεται να μεταφερθεί θα είναι δίπλα στο δρόμο που βρίσκεται πίσω από το σούπερ μάρκετ LIDL και πάνω στη στροφή του περιφερειακού δρόμου. Μια τέτοια κίνηση θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνη τόσο για τα παιδιά όσο και για την ίδια αφού στο πολυσύχναστο αυτό σημείο δεν υπάρχει ορατότητα και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ακούστε αναλυτικά:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη