Διαμαρτυρία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας μετά από απόφαση να παραχωρήσει αίθουσες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαϊνιάς


 Με ανακοίνωση του το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας ενημερώνει πως χθες έφτασε στο σχολείο ένας φάκελος στον οποίο καλείται να αδειάσει το κτίριο του πρώην Κοινοτικού καταστήματος της Βαϊνιάς, στο οποίο στεγάζονται και αίθουσες του σχολείου, προκειμένου να παραχωρηθεί στον πολιτιστικό Σύλλογο της Βαϊνιάς.

Είχε γίνει έγγραφο αίτημα στον Δήμο από την διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας για διατήρηση της παραχώρησης των κτιριακών υποδομών του ΣΔΕ Ιεράπετρας στις 25/4/2024 και πήρε αρ. πρωτ. 5735 από τον Δήμο. Έκτοτε δεν είχαμε καμία ενημέρωση και τώρα μας ήρθε έγγραφο να αδειάσουμε τον χώρο.

Όταν έγινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας στις 9/4/24 και αποφασίστηκε η παραχώρηση του χώρου στον πολιτιστικό σύλλογο Βαϊνιάς δεν είχε κληθεί η Διεύθυνση του σχολείου ούτε γνώριζε για αυτό το αίτημα, παρά μόνο αφού πάρθηκε η απόφαση. Δεν ερωτηθήκαμε για το αν και πως χρησιμοποιείται αυτό το κτίριο από το Σχολείο μας. Οι υποδομές αυτές είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας.

Σε περίπτωση που χαθεί μέρος της κτιριακής υποδομής του ΣΔΕ Ιεράπετρας, δεν θα μπορούν να ικανοποιούνται οι αυξημένες ανάγκες του σχολείου και θα υπάρξει κίνδυνος μεταφοράς της έδρας σε άλλη πόλη.

Η Διευθύντρια
ΣΔΕ Ιεράπετρας
Ρέα Πηγιάκη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη