Tι έδειξε δημοσκόπηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Κρήτη

 


Δημοσκοπήσεις δεν γίνονται μόνο πανελλαδικά αλλά και περιφερειακά, και η τηλεόραση CRETA πραγματοποίησε μία μέτρηση ειδικά για την Κρήτη, εν όψει ευρωεκλογών.

Η εταιρεία ερευνών «Το The Point» έκανε τη δημοσκόπηση για λογαριασμό του καναλιού, κατά την οποία, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία έχει σαφές προβάδισμα. Η έκπληξη δεν συνίσταται εκεί, αλλά στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ είναι με διαφορά δεύτερο και ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτος, 6,6 μονάδες πίσω του.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 26,1%, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 20,4% και τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι τρίτος με 13,8%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 4,5%, Πλεύση Ελευθερίας με 3,4% και Ελληνική Λύση με 3%.

Ειδικότερα, στο νομό Ηρακλείου, η ΝΔ έχει προβάδισμα 4,8 μονάδων, καθώς συγκεντρώνει 24,8%, έναντι 20% του ΠΑΣΟΚ και 14,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για το ποιο θέμα στην ατζέντα είχαν ψηλότερα για να θεωρήσουν αξιόπιστο ένα κόμμα, η ανασυγκρότηση του ΕΣΥ τέθηκε πρώτο, με την ακρίβεια, τη διαφθορά και την εγκληματικότητα να ακολουθούν.

Για τους λόγους που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, η πλειοψηφία έκανε λόγο για τη «σταθερότητα», σε ποσοστό 17,%, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η επιλογή προσώπου και η ενίσχυση μικρών κομμάτων.

Επίσης, 3 στους 4 δηλώνει βέβαιος για το κόμμα που θα ψηφίσει.

Στους αναποφάσιστους τέθηκαν ερωτήσεις για το προς τα πού «γέρνουν», εν όψει ευρωεκλογών, και αν σκοπεύουν να πάνε να ψηφίσουν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη