Νέα τοποθέτηση σημάτων μονοδρομούν την οδό Ολυμπιονικών δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας


 Ένας νέος πονοκέφαλος για κατοίκους και περαστικούς έχει δημιουργηθεί μετά τις νέες τοποθετήσεις κυκλοφοριακών σημάτων που ξεκίνησαν τη Δευτέρα, αυτή τη φορά στην περιοχή του νέου σχεδίου της πόλης της Ιεράπετρας κοντά στο κλειστό γυμναστήριο «Μάρκος Φωνιαδάκης».

Όπως έχει συμβεί και σε προηγούμενες απόπειρες τοποθέτησης των νέων σημάτων, με πιο χαρακτηριστική αυτές γύρω από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας, έτσι και τώρα, τα σήματα τοποθετούνται με βάση την ισχύουσα κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης στην οποία όμως περιέχονται δρόμοι που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα τα νέα σήματα που τοποθετούνται να δημιουργούν πολύ περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνουν.

Όσοι κινούνται από το πρωί στην οδό Ολυμπιονικών με κατεύθυνση προς το κλειστό γυμναστήριο βλέπουν με έκπληξη να έχουν τοποθετηθεί στο ύψος της οδού Χ. Τρικούπη δύο απαγορευτικά σήματα στα δεξιά και αριστερά του δρόμου, τα οποία τον μετατρέπουν σε οδό μονής κατεύθυνσης.

Όση απορία κι αν αυτό προκαλεί, τα κυκλοφοριακά σήματα δεν έχουν τοποθετηθεί με λάθος τρόπο αφού αυτός θα ήταν ο σωστός τρόπος κυκλοφορίας των οχημάτων βάση της κυκλοφοριακής μελέτης, με μια «μικρή» όμως εκκρεμότητα.

Η εκκρεμότητα αυτή αφορά την ύπαρξη του νέου περιφερειακού δρόμου της Εθνάρχου Μακαρίου (όπως φαίνεται και στην εικόνα παρακάτω), δρόμος ο οποίος ποτέ δεν φτιάχτηκε και βέβαια δεν αναμένεται να κατασκευαστεί στο άμεσο μέλλον. Αυτός θα έπρεπε να είναι ο δρόμος που θα σηκώνει το κύριο κυκλοφοριακό βάρος από και προς την Ιεράπετρα γι’ αυτό είχε προβλεφθεί η συγκεκριμένη μονοδρόμηση τμήματος της οδού Ολυμπιονικών  στην πορεία του προς την περιοχή των Μπουντουλών.

Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε στο Ράδιο Λασίθι το αν θα εφαρμοστεί ή όχι η μονοδρόμηση στο συγκεκριμένο σημείο ή θα υπάρξει κάποια προσωρινή τροποποίηση θα αποφασιστεί σε αυτοψία που θα γίνει αύριο στην ευρύτερη περιοχή από τον αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας Μάνο Τζώρτζη μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων, Νίκο Τζουμάκα.

Σε κάθε περίπτωση τα έργα τοποθέτησης σημάτων θα συνεχιστούν όπως προβλέπεται και μετά την ολοκλήρωσή τους θα γίνει μια συνολική επισκόπηση των λαθών που έχουν προκύψει με σκοπό να δοθεί μια οριστική λύση με αλλαγές στην κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης εκεί που κρίνεται αναγκαίο.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη