Πρωτοφανές περιστατικό απάτης στην Ιεράπετρα: Προσποιήθηκαν λογιστή και έστειλαν ταξί για να βοηθήσει στην μεταφορά χρημάτων


 Ένα πρωτοφανές περιστατικό απάτης έλαβε χώρα χθες στην Ιεράπετρα με θύμα μια πελάτισσα του λογιστικού γραφείου του δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Γουλιδάκη η οποία έχασε συνολικά 4.000 ευρώ.

Το περιστατικό το οποίο ερευνά το ΑΤ Ιεράπετρας έκανε γνωστό ο ίδιος ο κ. Γουλιδάκης, η μέθοδος όμως που χρησιμοποιήθηκε για την εξαπάτηση μιας κυρίας είναι αξιοπορόσεχτη.

Ο επιτήδειος τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη κυρία, προσποιήθηκε πως είναι ένας συγκεκριμένος υπάλληλος του γραφείου και έπεισε το θύμα πως είχε γίνει κάποιο λάθος στην καταβολή επιδόματος 250 ευρώ και αντί για αυτό ο υπάλληλος είχε καταχωρήσει στο λογαριασμό του θύματος πολύ περισσότερα χρήματα και κινδύνευε να χάσει τη δουλειά του αν δε τα επέστρεφε σύντομα! Ζήτησε έτσι από την κυρία να κάνει μια κατάθεση 2.000 ευρώ σε εταιρεία μεταφορών χρημάτων και υποσχέθηκε πως θα τα επέστρεφε άμεσα. Για να συμβεί αυτό μάλιστα έστειλε ταξί να παραλάβει και να μεταφέρει την κυρία ώστε να κάνει την κατάθεση.

Λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος τηλεφώνησε ξανά ζητώντας ακόμα 2.000 ευρώ για να λυθεί το «πρόβλημα» και έτσι και πάλι με ταξί έγινε η μεταφορά και κατάθεση των χρημάτων.

Το θράσος του επιτήδειου όπως φαίνεται δεν είχε τέλος και τηλεφώνησε για τρίτη φορά στο θύμα ζητώντας ακόμα μια κατάθεση των 2.000 ευρώ και κάπου εκεί έγινε αντιληπτή η απάτη, ενημέρωθηκε το λογιστικό γραφείο του κ. Γουλιδάκη και πλέον την υπόθεση έχει αναλάβει το ΑΤ Ιεράπετρας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη