Μ. Τζώρτζης: Τα απαγορευτικά σήματα αφαιρέθηκαν στην Ολυμπιονικών, η εργολαβία για τοποθέτηση νέων δεν μπορεί να διακοπεί

 


Παρελθόν αποτελούν από χθες τα απαγορευτικά σήματα που είχαν τοποθετηθεί την περασμένη Δευτέρα σε τμήμα της οδού Ολυμπιονικών κοντά στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας, τα οποία είχαν προκαλέσει πολλές απορίες σχετικά με τη χρησιμότητα αλλά και με τα προβλήματα που δημιουργούσαν.

Μια προβληματική περίπτωση ανάμεσα σε αρκετές άλλες που έχουν παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες και αφορούν την εκτέλεση εργολαβίας που ανατεθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή για τη συνολική τοποθέτηση και αντικατάσταση 2.500 πινακίδων κυκλοφορίας σε όλο το Δήμο η οποία βασίζεται στην εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης, η οποία με τη σειρά της λαμβάνει υπόψιν δρόμους που δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμα.

Ο Μάνος Τζώρτζης, αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιεράπετρας, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι δίνοντας, για μια ακόμα φορά, απαντήσεις για το πως προχωρά η συγκεκριμένη εργολαβία αλλά και την διαχείριση που απαιτείται σε σημεία που παρουσιάζουν προφανή προβλήματα.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος από πλευράς εργολάβου δεν γίνεται κανένα λάθος στην τοποθέτηση των σημάτων κυκλοφορίας αφού εκείνος εφαρμόζει τη σύμβαση που υπέγραψε. Από την πλευρά του Δήμου Ιεράπετρας, αν και είναι γνωστό το που υπάρχουν και που πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα, δεν μπορεί να γίνει κάποια παρέμβαση ή διακοπή της τοποθέτησης νέων σημάτων, αφού τότε από πλευράς εργολάβου μπορεί να ζητηθούν αποζημιώσεις. Παράλληλα, όπως λέει ο κ. Τζώρτζης, δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή ούτε επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, αφού αυτή είναι μια πολύ χρονοβόρος διαδικασία.

Ο κ. Τζώρτζης τόνισε πως το έργο το οποίο εξελίσσεται αν και απαραίτητο για την πόλη, ενδεχομένως δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει χωρίς προηγουμένως να έχουν γίνει κυκλοφοριακές αλλαγές, πρόσθεσε όμως πως πιθανότατα η προηγούμενη δημοτική αρχή θέλησε να αξιοποιήσει κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που προέβλεπε δαπάνες για αυτό το σκοπό.

Πλέον η εργολαβία για την τοποθέτηση πινακίδων έχει ξεπεράσει το 50% και ζητούμενο (τόσο για το Δήμο όσο και για τον εργολάβο) είναι να ολοκληρωθεί το έργο όσο το δυνατόν συντομότερα ώστε να παραδοθεί και στη συνέχεια να διορθωθούν συνολικά τα λάθη που υπάρχουν και παράλληλα να ξεκινήσει μια προσπάθεια για επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου η οποία θα ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα της πόλης.

Ακούστε αναλυτικά:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη