Γ. Χατζάκης: Η διαμάχη εταιρειών για τη ναυαγοσωστική κάλυψη στέρησε τις τρεις Γαλάζιες Σημαίες από παραλίες της Ιεράπετρας

 


Απαντήσεις και διευκρινίσεις σχετικά με την απώλεια τριών Γαλάζιων Σημαιών από παραλίες του Δήμου Ιεράπετρας έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Χατζάκης.

Το πρόβλημα όπως είπε αφορά τη μη έγκαιρη ναυαγοσωστική κάλυψη των τριών παραλιών του Δήμου Ιεράπετρας που έχουν χαρακτηριστεί ως «πολυσύχναστες» και στις οποίες είναι απαραίτητη η ύπαρξη ναυαγοσώστη για να δοθεί Γαλάζια Σημαία.

Όπως λέει ο κ. Χατζάκης αυτό οφείλεται στη διαμάχη των δύο εταιρειών οι οποίες είχαν λάβει μέρος στο διαγωνισμό του Δήμου Ιεράπετρας ώστε να αναλάβουν το έργο με αποτέλεσμα οι ενστάσεις που έγιναν να καθυστερήσουν τις διαδικασίες και να μην υπάρχουν ναυαγοσώστες στις αρχές Ιουλίου όταν και έγινε έλεγχος από τον αρμόδιο φορέα που ασχολείται με τις Γαλάζιες Σημαίες.

Έτσι, η Κάτω Παραλία της Ιεράπετρας, η δημοτική πλαζ Μακρύ Γιαλού και η παραλία του Μύρτους μένουν το καλοκαίρι του 2024 χωρίς τις Γαλάζιες Σημαίες αν και πλέον η διαδικασία με τους ναυαγοσώστες έχει ολοκληρωθεί και πλέον βρίσκονται στις θέσεις τους.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη