N. Φρονιμάκης: Πλήρης η εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στην Ιεράπετρα

 


Δικαίωση μετά από 1,5 χρόνο συστηματικής έρευνας και πολλαπλών αστυνομικών επιχειρήσεων μπορεί να αισθάνεται πλέον το (λιγοστό) προσωπικό και η διοίκηση του τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας μετά την τελευταία επιτυχία που είχε σαν αποτέλεσμα ακόμα 8 συλλήψεις που εντάσσονται στο ενιαίο κύκλωμα διακινητών κάνναβης και κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή.

Ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, Νεκτάριος Φρονιμάκης, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης όσο και των διακινητών.

Το πρώτο και μεγαλύτερο χτύπημα, όπως λέει, ήταν αυτό του περασμένου Νοεμβρίου όταν μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν πέντε άτομα, ανάμεσά τους ο αρχηγός και τα βασικά μέλη της οργάνωσης.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η παρακολούθηση όσων είχαν μείνει έξω συνεχίστηκε υπό άκρα μυστικότητα και έτσι τον Απρίλιο ήρθαν ακόμα δύο συλλήψεις μαζί με την κατάσχεση 10 κιλών κάνναβης, της μεγαλύτερης ποσότητας που έχει εντοπιστεί ποτέ στο νομό.

Όπως γράφαμε χθες στο Ράδιο Λασίθι, η οργάνωση συνέχιζε τη δράση της με την ηγετική ομάδα να έχει τον έλεγχο μέσα από τις φυλακές και πλέον μετά την αστυνομική επιχείρηση του περασμένου διημέρου και τις 8 συλλήψεις (6 μελών και 2 πελατών) η εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος θεωρείται πλήρης, όπως υπογράμμισε ο κ. Φρονιμάκης.

Μια επιχείρηση που διήρκησε συνολικά 26 συνεχόμενες ώρες με μεγάλη συνδρομή από άλλες αστυνομικές δυνάμεις της Κρήτης, αλλά και τα μόλις 15 άτομα προσωπικού που διαθέτει το τμήμα ασφαλείας Ιεράπετρας τους οποίους ο κ. Φρονιμάκης συνεχάρη για την μεγάλη προσπάθεια και τη δουλειά, εντός και εκτός ωραρίου, που έγινε για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Συνολικά 15 είναι και τα άτομα που συγκροτούσαν το κύκλωμα ναρκωτικών και πλέον βρίσκονται όλα προφυλακισμένα, εν αναμονή των δικών που θα ορίσουν τις ποινές. Όσο για τα πολύ νεαρά άτομα, οι περισσότεροι Έλληνες,  που συνελήφθησαν προχθές ο κ. Φρονιμάκης ανέφερε πως πρόκειται για νεαρούς που είχαν παρελθόν με παράνομες ουσίες και πιθανότατα αναβαθμίστηκε ο ρόλος τους εντός της οργάνωσης όταν ήρθαν οι πρώτες συλλήψεις.

Πλέον το βάρος του Τμήματος Ασφαλείας στρέφεται και σε άλλες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών που είναι βέβαιο πως συμβαίνουν στην Ιεράπετρα αλλά και στην προσπάθεια έγκαιρου εντοπισμού ατόμων που ενδεχομένως να προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό που αφήνει πίσω του το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε.

Ακούστε αναλυτικά

2 Σχόλια

  1. Δηλαδή περιμένετε τώρα ότι τους πιάσατε και δεν υπάρχουν άλλοι γελάνε και οι πέτρες και τα μικρόφωνα που σας ακούνε πιάσατε οκτώ άτομα και νομίζετε ότι δεν υπάρχουν άλλοι 1,018 υπάρχουν ακόμα από πίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν υπάρχουν άλλα βλαστάρια ηξεφυτρώσουν λέει θα τα κόψουμε από τον μπάτο ένα κόβεται, χίλια ένα ξεφυτρώνω, κοροϊδεύεται τον κόσμο λες και δεν ξέρει ο κόσμος τι γίνεται όλα τα ανήλικα έχουν πέσει την κοκαΐνη και το διακινούνε μέσα στα σχολεία ακόμα και τα γυμνάσια και τι κάνετε εσείς σφυρίζεται αδιάφορα και πανηγυρίζεται για 8 άτομα που συλλάβατε με 15 γραμμάρια χασίς και δύο γραμμάρια κόκα ναι ρε πιάσατε τους μεγάλο εμπόρους συγχαρητήρια να δω από πίσω ποσα θα ξεφιτροσουν τώρα, όπως κάνουνε άλλοι μέχρι τώρα κουμάντο μέσα από τη φυλακή ακριβώς το ίδιο θα σε δει και τώρα θα κάνουμε και αυτή κουμάντο μέσα από τη φυλακή τι νομίζετε ότι πιάσατε 8 άτομα και δεν θα βρεθούνε άλαβα ποράκια 118 περιμένουν στην ουρά, να πιάσουν δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη