Έντονες αντιδράσεις για συγχώνευση τμημάτων και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας – Κλειστό θα κρατήσουν το σχολείο οι γονείς

 


Μετά λύπης πληροφορηθήκαμε τις εντολές που έχουν λάβει οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης για συγχώνευση των τμημάτων σε όλη τη χώρα. Η απόφαση αυτή επηρεάζει και το δικό μας σχολείο με σύμπτυξη τμημάτων τόσο της πρώτης όσο και της δευτέρας τάξης. Όπως καταλαβαίνετε η δημιουργία πολυπληθών τμημάτων και η υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα παιδιά μας καλούνται να στοιβαχτούν σε δύο αίθουσες, οι οποίες βάσει τμ ανά μαθητή δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας.

Θα αποχωριστούν φίλους και συμμαθητές τους, με υπαρκτό τον κίνδυνο να μετακινηθούν ακόμα και σε όμορο σχολείο, αν τα τμήματα φτάσουν το μέγιστο όριο μαθητών- κάτι που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μέχρι το Σεπτέμβριο λόγω των νέων εγγραφών.

Ένας εκπαιδευτικός θα αναγκαστεί να απομακρυνθεί από την τάξη του και οι εναπομείναντες θα κληθούν να διδάξουν στα δύο νέα πολυάριθμα τμήματα.

Στα τμήματα αυτά υπάρχουν αρκετοί μαθητές με διαγνωσμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και θα πρέπει να μοιράζονται μια εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης. Πρέπει να σημειωθεί πως μιλάμε για παιδιά που τώρα ξεκινούν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού σχολείου Ιεράπετρας, αν δεν αρθεί αυτό το απαράδεκτο μέτρο, είναι το κλείσιμο του σχολείου με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο»
Αδαμάντιος Κοραής


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη