Πάνω από 60 μετανάστες έφτασαν με μια μικρή βάρκα στην Ψαρή Φοράδα

 


Μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στήθηκε από το Λιμενικό το απόγευμα της Τετάρτης για τη διάσωση περισσοτέρων από 60 μεταναστών που εντοπίστηκαν στην περιοχή της Ψαρής Φοράδας.

Οι ώρες που βίωσαν οι μετανάστες ήταν εφιαλτικές. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τους είχαν απομείνει μόλις τρία μπιτόνια βενζίνης, γεγονός που καθιστούσε την επιβίωσή τους αβέβαιη, πλέοντας με μια άκρως επικίνδυνη βάρκα. Οι ντόπιοι παρακολούθησαν έκπληκτοι την επιχείρηση των διασωστών, καθώς έβλεπαν ανθρώπους, μικρά παιδιά και εφήβους, να ανασύρονται από τα νερά και να πατούν επιτέλους στεριά με δάκρυα στα μάτια και ανακούφιση στα πρόσωπά τους.

Λουόμενοι και κάτοικοι της περιοχής ήταν οι πρώτοι που εντόπισαν τους μετανάστες στην ακτή και είδαν να κατευθύνονται προς τον οικισμό. Άμεσα ειδοποίησαν τις αρχές, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα το Λιμενικό.

Συνολικά, 62 άτομα διασώθηκαν κατά την επιχείρηση. Οι τοπικές αρχές και κάτοικοι ανταποκρίθηκαν αμέσως, παρέχοντας βοήθεια στους επιζώντες, προσφέροντάς τους νερό και άλλες πρώτες ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Βιάννου, Π. Μπαριτάκης, σε ανάρτησή του αναφέρθηκε στην κατάσταση, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση ανταπόκριση σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις, ευχαριστώντας και όσους βοήθησαν στην επιχείρηση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη