Χωρίς προβλήματα η φιλοξενία των 64 μεταναστών στην Ιεράπετρα – Αναζητούνται οι διακινητές

 


Στο σχολικό κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας παραμένουν οι 64 μετανάστες οι οποίοι ζήτησαν βοήθεια στα ανοιχτά της Χρυσής και έφτασαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Ιεράπετρα.

Οι 64 άνδρες που επέβαιναν σε μια ξύλινη βάρκα εξέπεμψαν σήμα SOS περίπου στις 11 το πρωί της Τετάρτης και ένα δεξαμενόπλοιο που έπλεε σε κοντινό σημείο άλλαξε την πορεία του με σκοπό να τους περισυνελλέξει και να τους μεταφέρει στο λιμάνι της Ιεράπετρας. Περίπου επτά ώρες χρειάστηκαν μέχρι το δεξαμενόπλοιο να φτάσει κοντά στην Ιεράπετρα, χρόνος αρκετός ώστε όλοι οι φορείς και εθελοντές να προετοιμαστούν για την υποδοχή και τη φιλοξενία τους.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας με τη μεγάλη συμβολή των εθελοντών του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, υπό την εποπτεία του Λιμενικού Σώματος, φρόντισαν για να καλύψουν όλες τις πρώτες ανάγκες των 64 ανδρών χωρίς να προκύψει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Οι νεαροί μετανάστες από την Παλαιστίνη τη Συρία και την Αίγυπτο μετά τον πρώτο έλεγχο δεν φάνηκε να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας ενώ το πρωί της Πέμπτης κλιμάκιο από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο για να πραγματοποιήσει πιο λεπτομερείς εξετάσεις.

Οι ανάγκες σε φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης, όπως ρούχα και φάρμακα έχουν καλυφθεί σχεδόν πλήρως μετά και τη μεγάλη ανταπόκριση πολιτών, αναφέρει στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του τμήματος Ιεράπετρας του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαμαντόπουλος και έτσι αν κάποιος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να προσφέρει παπούτσια και καλοκαιρινές παντόφλες που είναι τα μοναδικά είδη στα οποία υπάρχει μια μικρή ακόμα έλλειψη.

Ταυτόχρονα με όλα αυτά από την πλευρά του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας συνεχίζεται η διαδικασία της ανάκρισης προκειμένου να βρεθεί ο διακινητής ή οι διακινητές που υπάρχουν ανάμεσα στους 64, στοιχείο το οποίο θα κρίνει και το πότε θα μετακινηθούν οι μετανάστες προς δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Αυτό ενδέχεται να γίνει ακόμα και σήμερα με τον Δήμο Ιεράπετρας να είναι ενημερωμένος και σε ετοιμότητα ώστε να μεταφέρει με δικά του λεωφορεία τους μετανάστες προς το λιμάνι του Ηρακλείου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη