Εντοπίστηκαν τρεις διακινητές ανάμεσα στους 64 μετανάστες – Αποχωρούν σήμερα από την Ιεράπετρα

 


Τρία άτομα ηλικίας 30, 40 και 46 ετών συνελήφθησαν χθες στην Ιεράπετρα κατηγορούμενοι ως διακινητές των 61 υπολοίπων μεταναστών που φιλοξενούνται από το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού σώματος τα τρία αυτά άτομα αναγνωρίστηκαν από τους υπόλοιπους μετανάστες οι οποίοι ανέφεραν επίσης πως είχαν πληρώσει ποσά από 1.700 έως 4.500 ευρώ ο καθένας για τη μεταφορά τους.

Οι 61 μετανάστες αναμένεται να αποχωρήσουν σήμερα, Παρασκευή από την Ιεράπετρα προς το λιμάνι του Ηρακλείου για να μεταφερθούν σε κατάλληλες δομές υποδοχής της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ύπαρξη λέμβου, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή 30 ν.μ. νότια της νήσου Χρυσής Ιεράπετρας. Για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ οι 64 αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυλλέγησαν από το δεξαμενόπλοιο (Δ/Ξ) ¨ARCHANGEL ONE¨ σημαίας Μάλτας. Με τη συνοδεία του ΠΛΣ, το Δ/Ξ κατέπλευσε στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι διασωθέντες. Κατά δήλωση των αλλοδαπών είχαν αναχωρήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης, ενώ είχαν καταβάλει από 1.700 έως και 4.500 ευρώ έκαστος για την μεταφορά τους. Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας που διενεργεί την προανάκριση συνελλήφθησαν τρεις από το σύνολο των αλλοδαπών, ηλικίας 30, 40 και 46 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τους υπόλοιπους ως οι διακινητές αυτών, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος στη χώρα) και του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 (Διευκόλυνση) των άρθρων 45 (Συναυτουργία) και 306 (Έκθεση) του Π.Κ..»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη