Top News

Δύο κύματα επιθέσεων κατά του Ισραήλ: Προειδοποιήσεις από τις Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες

 


Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποίησαν για δύο επικείμενα κύματα επιθέσεων κατά του Ισραήλ, ένα από το Ιράν και ένα από τη Χεζμπολάχ. Η ενημέρωση αυτή δόθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σήμερα τα ξημερώματα, Τρίτη.

Κρίσιμη Ενημέρωση στον Λευκό Οίκο

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το ποιος θα επιτεθεί πρώτος και τι θα περιλαμβάνουν οι επιθέσεις. Ο πρόεδρος Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις ενημερώθηκαν από την ομάδα εθνικής ασφαλείας για τις απειλές που εγείρουν το Ιράν και οι σύμμαχοί του, καθώς και για την επίθεση στην αεροπορική βάση Αλ Ασάντ.

Στήριξη στην Άμυνα του Ισραήλ

Οι ΗΠΑ επανεξετάζουν τα μέτρα για την προστασία του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού και την ανταπόδοση οποιασδήποτε επίθεσης. Επιπλέον, εξετάζονται οι κινήσεις του αμερικανικού στρατού για την υποστήριξη της άμυνας του Ισραήλ και οι διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης και την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Ζήτηση της Τεχεράνης για Ρωσικά Αντιαεροπορικά Συστήματα

Την ίδια ώρα, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Τεχεράνη ζήτησε από τη Ρωσία προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα, με την μεταφορά των συστημάτων αυτών να έχει ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με τους New York Times. Ο Σεργκέι Σοϊγκού, επικεφαλής του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για πλήρη συνεργασία με το Ιράν.

Προειδοποιήσεις Προς το Ισραήλ

Αξιωματούχοι χωρών που ετοιμάζονται να βοηθήσουν το Ισραήλ σε περίπτωση επίθεσης από το Ιράν, προειδοποίησαν το Τελ Αβίβ να μην απαντήσει με μεγάλη ισχύ, επισημαίνοντας ότι ο στόχος είναι η αποφυγή ενός πολέμου ευρείας κλίμακας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη