Έκρυθμη κατάσταση στην Καλαμαύκα – Πέντε συλλήψεις κτηνοτρόφων και κατοίκων για τα ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα [βίντεο]

 


Ένα «πολεμικό» σκηνικό εξελίχθηκε από το απόγευμα και έως και αργά τη νύχτα στην Καλαμαύκα με αφορμή πολύ έντονα παράπονα κατοίκων για ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα τα οποία αρχικά κινητοποίησαν τη δημοτική αρχή της Ιεράπετρας, στη συνέχεια ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τελικά έληξε με κατασχέσεις περίπου διακοσίων αιγοπροβάτων αλλά και πέντε συλλήψεις τόσο από την πλευρά του κτηνοτρόφου αλλά και κατοίκων της περιοχής.

Από το πρωί της Πέμπτης κάτοικοι της περιοχής είχαν αρχίσει να καταγγέλλουν περιστατικά αυθαιρεσίας και ζημιές σε καλλιέργειες από αιγοπρόβατα συγκεκριμένου κτηνοτρόφου και έτσι το απόγευμα αρχικά ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Μάνώλης Φραγκούλης μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και διοικητή του τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας, Νίκου Τζουμάκα, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κουγιουμουτζάκη και αργότερα και του αρμόδιου αντιδημάρχου Μιχάλη Σπυριδάκη, βρέθηκαν στην Καλαμαύκα αντιμετωπίζοντας μια έκρυθμη κατάσταση με τους κατοίκους να ζητούν άμεσες λύσεις για τις ζημιές που είχαν υποστεί.

Όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο κ. Σπυριδάκης στην Καλαμαύκα κλήθηκε η Αστυνομία της Ιεράπετρας και στη συνέχεια σημαντικές ενισχύσεις από τα ΤΑΕ Ηρακλείου προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα ομάδα κατοίκων της περιοχής κατάφερε να απομονώσει 200 ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα, κάποια με σήμανση και άλλα χωρίς.

Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε και από την πλευρά του κτηνοτρόφου και του οικογενειακού του περιβάλλοντος οι οποίοι κατήγγειλαν πως οι κάτοικοι πήραν τα αιγοπρόβατα μέσα από το δικό του χώρο.

Η κατάσταση μεταξύ του κτηνοτρόφου και κατοίκων λίγο έλειψε να βγει εντελώς εκτός ελέγχου όμως οι αστυνομικές δυνάμεις έλεγξαν την κατάσταση και προχώρησαν σε συνολικά πέντε συλλήψεις. Πιο συγκεκριμένα συνελήφθη ο κτηνοτρόφος της περιοχής, μέλος της οικογένειάς του που προσπάθησε να τον υπερασπιστεί μετά τη σύλληψή του και τρεις κάτοικοι της Καλαμαύκας μετά από χειροδικίες.  Και οι πέντε έχουν συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου και αναμένεται να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή Λασιθίου

Φορτηγά του Δήμου Ιεράπετρας μετέφεραν τα 200 αιγοπρόβατα σε εγκαταστάσεις του Δήμου Ιεράπετρας και αναμένεται να σφαγούν εφόσον ο κτηνοτρόφος δεν ζητήσει και πληρώσει για να πάρει πίσω ορισμένα τα οποία έχουν σήμανση.

Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σπυριδάκης ανέφερε πως ο Δήμος Ιεράπετρας δεν διαθέτει το προσωπικό για να μπορεί να ελέγχει αποτελεσματικά ανάλογα περιστατικά καλώντας τόσο τις αστυνομικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν αλλά και τις τοπικές κοινότητες να ορίσουν, όπως έχει προταθεί από τον ίδιο, ομάδες περισσυλογής ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων έτσι ώστε να μπορούν στη συνέχεια οι αρχές να προβαίνουν σε κατάλληλες ενέργειες.

Aκούστε όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος και δείτε βίντεο από όσα έγιναν χθες στην Καλαμαύκα:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη