Συμβολισμός αποκλεισμός τμήματος του ΒΟΑΚ μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Χανιά


 Στο συμβολικό κλείσιμο του ΒΟΑΚ προχωρούν οι Κρητικοί διαμαρτυρόμενοι για το έργο που δεν έχει γίνει παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας με συμβολικό αποκλεισμό του ΒΟΑΚ, θα γίνει στο ύψος του κόμβου Γαλατά, όπου έγινε το πολύνεκρο τροχαίο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρία νέα παιδιά το Σάββατο 24/8/24 στις 5.00μ.μ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών «η τραγωδία που βιώνει ο τόπος μας, δεν πρέπει πλέον να αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Το πρωί του Σαββάτου 17/8/24 τρία αγόρια 15, 19 και 20 ετών άφησαν την τελευταία τους πνοή τόσο πρόωρα και άδικα στην άσφαλτο, επιστρέφοντας από τη δουλειά τους, ενώ ακόμα μία κοπέλα 22 ετών δίνει μάχη για τη ζωή.

Και προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων τροχαίων στην Κρήτη που μεγαλώνει με δραματικούς ρυθμούς. Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε ξανά στον φονικό Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), στα Χανιά, που ως «σύγχρονος αυτοκινητόδρομος» έχει ένα ρεύμα κυκλοφορίας, χωρίς διαχωριστικό στηθαίο. Και καθημερινά οικογένειες θρηνούν τα παιδιά τους,

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Σειρά κυβερνήσεων έχουν υποσχεθεί «άμεση υλοποίηση» αλλά ακόμα ο νέος ΒΟΑΚ καρκινοβατεί, χωρίς ορατό ορίζοντα ολοκλήρωσης.

Από Μάϊο του 2021, που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασέ «πανηγυρικά» το σχέδιο για το νέο ΒΟΑΚ, δεν έχει γίνει τίποτα.

Ειδικά στην περιοχή των Χανίων δεν έχει γίνει το παραμικρό έργο και στην ανατολική Κρήτη, προχωρούν κάποια έργα σε ένα μικρό κομμάτι, με ρυθμούς χελώνας.

Αν και μέχρι να γίνει κάτι θα έχουν κλείσει πολλά σπίτια. Για αυτό όλοι, Πολιτεία και τοπικοί άρχοντες θα πρέπει αν αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, για αν προστατεύσουν τις ζωές των παιδιών μας.
Εκφράζοντας το αίτημα της κοινωνίας, με πρωτοβουλία ομάδας πολιτών οργανώνεται διαμαρτυρία το Σάββατο 24/8/24 στις 5.00μ.μ. με συμβολικό αποκλεισμό του ΒΟΑΚ, στο ύψος του κόμβου Γαλατά, όπου έγινε το πολύνεκρο τροχαίο.

Ξεκινάμε να ενώσουμε της φωνές μας για ένα δρόμο με ασφάλεια για της ζωές μας και τα παιδιά μας. Και πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες για να δυναμώσει η φωνή μας και να φτάσει στα αυτιά των υπευθύνων.
Ραντεβού στον κόμβο του ΓΑΛΑΤΑ ΣΤΙΣ 17:00 ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 -8-24

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας

«Τρία νέα παιδιά άφησαν την τελευταία τους πνοή τόσο πρόωρα και άδικα στην άσφαλτο, ενώ ακόμα μία κοπέλα 22 ετών δίνει μάχη για τη ζωή. Και προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων τροχαίων στον φονικό Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), στα Χανιά, που ως «σύγχρονος αυτοκινητόδρομος» έχει ένα ρεύμα κυκλοφορίας, χωρίς διαχωριστικό στηθαίο. Και καθημερινά οικογένειες θρηνούν τα παιδιά τους!!!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ

Η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια και τοπικοί βουλευτές θα πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, για αν προστατεύσουν τις ζωές των παιδιών μας.

Καλούμε όλη την χανιώτικη κοινωνία να δώσει το παρόν ώστε να ενώσουμε τις φωνές μας για ένα ασφαλή και χωρίς άλλα θύματα ΒΟΑΚ».

Συμμετοχή Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Χ. στη διαμαρτυρία του συμβολικού αποκλεισμού του ΒΟΑΚ στις 24/8/2024»

«Τις τελευταίες δεκαετίες η Κρήτη βιώνει μία τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στο βωμό της ασφάλτου του ΒΟΑΚ. Η μοναδική Περιφέρεια χωρίς οδικό δίκτυο.

Με το τελευταίο τραγικό γεγονός, τον άδικο θάνατο των 3 παιδιών, ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Κυρίες, κύριοι της Κυβέρνησης, νέο ΒΟΑΚ, σύγχρονο και ασφαλές σήμερα! Φτάνει πια με τις καθυστερήσεις του έργου!

Η Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Χ. συμμετέχει στο συμβολικό αποκλεισμό διαμαρτυρίας του ΒΟΑΚ αύριο Σάββατο 24/8/2024, στις 5.00 μ.μ. στο ύψος του κόμβου του Γαλατά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν για να ενώσουμε τις φωνές μας, για ένα δρόμο με ασφάλεια όπως αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη