Ξεπέρασαν τις 100 οι μηνύσεις κατά του κτηνοτρόφου στην Καλαμαύκα

 


Τον επόμενο Μάρτιο, μετά τη νέα αναβολή, θα κριθεί τελικά η τύχη της πολύ μεγάλης όπως εξελίσσεται υπόθεσης με την ανεξέλεγκτη βόσκηση στην Καλαμαύκα και τα όσα επεισοδιακά εξελίχθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Πλέον όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο δικηγόρων πολλών εκ των μηνυτών της υπόθεσης, Μανώλης Καλαϊτζάκης, οι εμπλεκόμενοι που έχουν καταθέσει μηνύσεις εναντίον του κτηνοτρόφου που δραστηριοποιείται στην περιοχή έχουν ξεπεράσει τους 100.

Ο λόγο της τελευταίας αναβολής οφείλεται στην μη ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών από το Δασαρχείο Λασιθίου, ούτε υπάρχουν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που έχουν ζητηθεί από την πλευρά του περιβάλλοντος του κτηνοτρόφου ο οποίος και μέλη της οικογενείας του ισχυρίζονται πως έχουν υποστεί βία.

Πλέον όπως τόνισε ο κ. Καλαϊτζάκης οι εισαγγελικές αρχές έχουν το χρόνο να ομαδοποιήσουν όλες τις μηνυτήριες αναφορές που έχουν γίνει ώστε να δικαστεί αποτελεσματικά η υπόθεση.

Τα 95 αιγοπρόβατα που είχαν κατασχεθεί βρίσκονται ακόμα σε κατάλληλο αδειοδοτημένο χώρο στον Άγιο Νικόλαο, με τον Δήμο Ιεράπετρας να καλύπτει τα έξοδα παραμονής τους εκεί, ενώ από την πλευρά του κτηνοτρόφου έχει εκφραστεί η πρόθεση να πληρώσει τα πρόστιμα που του αναλογούν ώστε να πάρει πίσω τα ζώα για τα οποία έχει δικαίωμα.

Ο κ. Καλαϊτζάκης τόνισε πως πολλοί κάτοικοι της περιοχής έχουν φτάσει πλέον στο σημείο που ζητούν μια οριστική λύση στο πρόβλημα και έχουν αρνηθεί πρόταση που τους έχει γίνει να αποσύρουν τις μηνύσεις και να αποζημιωθούν για τις ζημιές που έχουν γίνει.

Ακούστε αναλυτικά:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη