Η θαλάσσια ρύπανση, η έλλειψη δημόσιων χώρων και τα ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την Παχειά Άμμο

 


Νέες πρωτοβουλίες σε προβλήματα που χρονίζουν έχει αναλάβει τους τελευταίους μήνες η νέα πρόεδρος της κοινότητας Παχειάς Άμμου, Μαρία Κοκκινάκη, η οποία μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι δίνοντας μια εικόνα σε όσα απασχολούν τόσο την ίδια όσο και τους κατοίκους της κοινότητας.

Μια πρώτη εικόνα είχε δοθεί σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση της κοινότητας στις 12 Αυγούστου, η οποία εκτός των άλλων στιγματίστηκε και από την απουσία οποιουδήποτε εκπροσώπου από την Δημοτική Αρχή της Ιεράπετρας.

Η κα Κοκκινάκη τόνισε πως βασικοί στόχοι για την βελτίωση της καθημερινότητας της κοινότητας είναι η δημιουργία κοινόχρηστων χώρων και συγκεκριμένα μιας πλατείας και παιδικής χαράς, θέματα για τα οποία έχουν αρχίσει να γίνει οι πρώτες κινήσεις.

Η καθαριότητα της περιοχής τόσο της κοινότητας όσο και της παραλίας παραμένει ακόμα και σήμερα ένα μεγάλο ζητούμενο με την πρόεδρο να αναφέρει πως έχει αιτηθεί να παραχωρείται στην κοινότητα ένας εργαζόμενος καθαριότητας έστω μια μέρα της εβδομάδας για να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα.

Για το χρόνιο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης η κα Κοκκινάκη τόνισε πως τη φετινή χρονιά παρά την πίστωση χρημάτων (21.000 ευρώ)  από τον Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου τα χρήματα αυτά δεν απορροφήθηκαν και δεν αξιοποιήθηκαν από το Δήμο Ιεράπετρας το φετινό καλοκαίρι, με την ίδια να ελπίζει πως αυτό θα γίνει εφικτό την επόμενη και μεθεπόμενη χρονιά για να περιοριστεί όσο γίνεται το πρόβλημα.

Παρεμβάσεις από το Δήμο Ιεράπετρας ζητούνται και στο κοιμητήριο της περιοχής το οποίο παρά την περίφραξη που έγινε συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα από ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα τα οποία καταφέρνουν να μπαίνουν μέσα και να προκαλούν ζημιές.

Την περασμένη Κυριακή συνέβη ακόμα ένα τέτοιο περιστατικό με κατοίκους να παρατηρούν και να παραπονιούνται για σπασίματα σε μαρμάρινες πλάκες και ακαθαρσίες από τα ζώα. Η κα Κοκκινάκη ανέφερε πως η περίφραξη στο κοιμητήριο έχει κάποιες ελλείψεις ενώ καμιά φορά αυτοί που επισκέπτονται το χώρο ξεχνούν να κλείσουν την κεντρική είσοδο με αποτέλεσμα τα ζώα να βρίσκουν τρόπους να μπαίνουν μέσα. Και για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί η Δημοτική Αρχή η οποία καλείται να ανταποκριθεί και σε αυτή την περιοχή για το μεγάλο πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα και τους ασυνεπείς κτηνοτρόφους.

Ακούστε αναλυτικότερα:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη