Διαψεύδει ο αντιδήμαρχος Μακρύ Γιαλού πως μπαίνει νερό άρδευσης στα δίκτυα πόσιμου νερού – Προετοιμασία για νέα γεώτρηση στο Ορεινό


 Η περιοχή του Μακρύ Γιαλού συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υδροδότηση, και οι ευθύνες μεταξύ των δημοτικών αρχών Ιεράπετρας και Σητείας παραμένουν στο προσκήνιο. Ο πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης, και ο νυν αντιδήμαρχος Μακρύ Γιαλού, Νεκτάριος Παπαδάκης, μίλησαν σήμερα στο Ράδιο Λασίθι παρουσιάζοντας με πολλές λεπτομέρειες όσα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

Ο Καλαντζάκης τόνισε ότι το πρόβλημα με την έλλειψη νερού ξεκίνησε από τη βλάβη στη γεώτρηση των Μουλαδιανών, η οποία δεν επιδιορθώθηκε εγκαίρως λόγω καθυστερήσεων στη διαδημοτική συνεργασία με τη Σητεία. Τόσο η Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας όσο και εκείνη της Σητείας έχουν μερίδιο ευθύνης για την αδράνεια αυτή, κάτι που, κατά την άποψή του, έχει αφήσει τις περιοχές χωρίς επαρκές νερό.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι οι ποσότητες νερού που παρέχουν οι γεωτρήσεις στην περιοχή των Πεύκων δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών της ευρύτερης περιοχής του Μακρύ Γιαλού τους καλοκαιρινούς μήνες και για το λόγο αυτό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το φετινό καλοκαίρι χρησιμοποιήθηκε νερό άρδευσης για της ανάγκες ύδρευσης της περιοχής. Νερό που προήλθε από ακάλυπτες δεξαμενές άρδευσης που δεν διαθέτουν κανένα μηχανισμό που φιλτράρει το νερό.

Στον αντίποδα, ο κ. Παπαδάκης απέρριψε κατηγορηματικά  τους ισχυρισμούς του πρώην Δημάρχου σημειώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν μπήκε νερό άρδευσης στο δίκτυο ύδρευσης και ότι οι αριθμοί που παραθέτει ο πρώην δήμαρχος δεν είναι έγκυροι, καθώς δεν υπάρχουν υδρόμετρα στις δεξαμενές. Κατηγορεί επίσης την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι άφησε δεν συντήρησε επαρκώς τις γεωτρήσεις της περιοχής, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές βλάβες, όπως αυτή στη γεώτρηση των Μουλαδιανών λόγω υπεράντλησης.

Η γεώτρηση αυτή, που τροφοδοτούσε την περιοχή από το 2008 έχει σταματήσει εδώ και μήνες να λειτουργεί και ο κ. Παπαδάκης υπογράμμισε πως πλέον έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση 150.000 για κατασκευή νεάς γεώτρησης στην περιοχή του Αρόλιθα στο Ορεινό, κάτι που θα αποτελέσει μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα της περιοχής.

Για το θέμα έγιναν παρεμβάσεις από τον Μπάμπη Παπαδάκη, μέλος της ομάδας επανίδρυσης Μακρύ Γιαλού και από τον πρώην αντιδήμαρχο Μακρύ Γιαλού, Μανώλη Βρυγιωνάκη.

Ακούστε αναλυτικά:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη