Αλλαγές στα τμήματα που συγχωνεύτηκαν στη Σητεία ζητά ο Δήμαρχος από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας

 


Ο Δήμαρχος Σητείας, Γεώργιος Ζερβάκης, με επιστολή του προς τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, ζητά την επανεξέταση των συγχωνεύσεων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Σητείας, οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων. Σύμφωνα με την επιστολή, η υπερσυγκέντρωση μαθητών σε ορισμένες αίθουσες και η παρουσία μαθητών με ανάγκη παράλληλης στήριξης χωρίς την απαιτούμενη υποστήριξη καθιστούν απαραίτητο τον διαχωρισμό των τμημάτων και την παρουσία σχολικού νοσηλευτή. Ο Δήμαρχος υπογραμμίζει ότι παρόμοιες ενέργειες έχουν γίνει σε άλλες περιοχές και ζητά άμεση δράση.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

Κύριε Διευθυντά,

Ευχόμαστε  σε εσάς και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Μετά τις συγχωνεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Σητείας, έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα.

Υπάρχουν σχολεία πλήρως εξοπλισμένα με άδειες αίθουσες , ενώ στις διπλανές οι μαθητές στοιβάζονται αδίκως.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα δημιουργείται όταν συγχωνεύονται 2 τμήματα μίας τάξης σε ένα, και στο οποίο τμήμα βρίσκονται 5 μαθητές με γνωματεύσεις, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει στο 4ο ΔΣ Σητείας. Εκτός βέβαια από τη ανάγκη διαχωρισμού των τμημάτων κρίνεται απαραίτητη και η παρουσία σχολικού νοσηλευτή, όχι μόνο για τις ανάγκες συγκεκριμένου μαθητή, αλλά για όλα τα παιδιά.                                             

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε άμεσα  να επανεξετάσετε την συγχώνευση των τμημάτων στα σχολεία του Δήμου Σητείας ( κάτι που έχει γίνει ήδη σε άλλες περιφερειακές ενότητες) , ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα όλα τα τμήματα των σχολείων του Δήμου μας.

Προσβλέποντας στη θετική σας ανταπόκριση στο αίτημά μας , σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Σητείας
Γεώργιος Ζερβάκης

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη