Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση της Κ. Σπυριδάκη για την Ενιαία Διαχείριση Υδάτων στην Κρήτη

 

Η Βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, κατέθεσε Αναφορά προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, εκφράζοντας τις έντονες ανησυχίες των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων της Περιφέρειας Κρήτης για τον κυβερνητικό σχεδιασμό της ενιαίας διαχείρισης των υδατικών πόρων του νησιού υπό τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας.

Βάσει της Ανακοίνωσης που δημοσίευσαν, οι Σύλλογοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου τονίζουν πως το νερό αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών και βασικό στοιχείο για την ευημερία και τη βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών. Υπογραμμίζουν ότι η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισής του αντίκειται στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της περιβαλλοντικής προστασίας, δημιουργώντας ανησυχίες για πιθανή επιβάρυνση του κόστους ζωής και υποβάθμιση των τοπικών υδατικών πόρων​.

Οι Σύλλογοι επισημαίνουν, επίσης, τον κίνδυνο για την αγροτική παραγωγή της Κρήτης, καθώς η δημιουργία μίας Ανώνυμης Εταιρείας που θα διαχειρίζεται τους υδατικούς πόρους έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη προστασίας των αρδευτικών αναγκών των τοπικών κοινωνιών.

Η κα Σπυριδάκη υπογράμμισε: «Κύριο μέλημα της Πολιτείας οφείλει να είναι η ισότιμη και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε άφθονο και ποιοτικό νερό, χωρίς την επιβολή πρόσθετων επιβαρύνσεων. Το νερό είναι η πηγή της κοινωνικής και αγροτικής ζωής και οφείλουμε ως κοινωνικό δημόσιο αγαθό να το προστατέψουμε.»

Η Βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να τοποθετηθούν στο ζήτημα και να διασφαλίσουν ότι το νερό θα παραμείνει ένα δημόσιο αγαθό.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη