M. Mιχελαράκης: Εκείνοι που υποσχέθηκαν χρήματα για ανάπλαση του παραλιακού μετώπου να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους πριν τις κατεδαφίσεις


 Για  άλλη μια φορά σε μια περίοδο αβεβαιότητας έχουν μπει οι επιχειρηματίες όλου του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας με τις κατεδαφίσεις των παραλιακών καταστημάτων να είναι προ των πυλών όπως επιβεβαίωσε στο Ράδιο Λασίθι η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη.

Ο προγραμματισμός που υπάρχει δείχνει πως τον ερχόμενο Νοέμβριο ο εργολάβος που τώρα εργάζεται σε περιοχές του Ηρακλείου θα βρεθεί στην Ιεράπετρα για να εκτελέσει τα πρωτόκολλα κατεδάφισης και έτσι ενδέχεται να δημιουργηθεί ξανά μια κατάσταση ανάλογη με αυτή του περασμένου Φεβρουαρίου όταν χρειάστηκε μια μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου και τη στήριξη του Δήμου Ιεράπετρας ώστε ο εργολάβος να αποχωρήσει αφού οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν αδυναμία να εγγυηθούν την ασφάλεια των εργασιών.

Παρά τα όσα, ατύπως, είχαν τότε συμφωνηθεί, μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει κάποιο χειροπιαστό στοιχείο, δηλαδή εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, που να δείχνει πως τις κατεδαφίσεις θα ακολουθήσει μια διαδικασία ανάπλασης, ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μάνος Μιχελαράκης.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι πως υπάρχει μια προφορική δέσμευση για χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης με σκοπό να προχωρήσει το πρώτο τμήμα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου το οποίο όμως δεν αφορά την πλειοψηφία των καταστημάτων για τα οποία εκκρεμούν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης, αλλά μόνο αυτά που βρίσκονται στην παραλιακή πλατεία, σημείο στο οποίο έχει υπάρξει εξομοίωση της Χερσαίας Ζώνης με τη Ζώνη Λιμένα.

Για το υπόλοιπο κομμάτι της ανάπλασης που αφορά τα καταστήματα της πάνω και κάτω παραλίας θα χρειαστούν ακόμα 4 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία κανείς δεν γνωρίζει από που και πότε θα βρεθούν.

Ο κ. Μιχελαράκης τόνισε πως με δεδομένο πως δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα αναστολής των καταδαφίσεων, θα πρέπει άμεσα να γίνουν κινήσεις τόσο από πλευράς του Δήμου Ιεράπετρας όσο και από την Περιφέρεια Κρήτης ώστε να τηρηθούν όλες οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί στο παρελθόν, να ξεκαθαριστεί η κατάσταση και να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα που θα διασφαλίζουν τόσο την ανάπλαση όλου του παραλιακού μετώπου, η οποία όπως είπε είναι αναγκαία, αλλά και τη λειτουργία των καταστημάτων με νέες και νόμιμες εξωτερικές κατασκευές

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη