Top News

Γ. Γουλιδάκης: Με ρυθμούς χελώνας και όπισθεν κινείται η Ιεράπετρα


 Έντονη κριτική σχετικά με την «αδράνεια» και τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται ο Δήμος Ιεράπετρας, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Κρήτη, άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννης Γουλιδάκης, μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Λασίθι, ενόψει της αποψινής ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας.

Ο κ. Γουλιδάκης τόνισε πως ο Δήμος κινείται με «ρυθμούς χελώνας, και μάλιστα με όπισθεν», επισημαίνοντας την ανάγκη για αφύπνιση, συνεργατικότητα και ισχυρή διεκδικητική στάση απέναντι στα μεγάλα ζητήματα του τόπου.

Στο επίκεντρο της παρέμβασής του βρέθηκαν τρία κρίσιμα θέματα που η παράταξή του θέτει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο: η επικίνδυνη κατάσταση των παιδικών χαρών, η παρακολούθηση του έργου της παραλίας και ένα θέμα-πρόκληση για την Πολιτική Προστασία υπό το φως των νέων γεωπολιτικών και μεταναστευτικών δεδομένων.

Τα θέματα της λογοδοσίας

«Είναι σήμερα 25 του μήνα. Τα σχολεία έχουν κλείσει, τα παιδιά αναζητούν χώρους αναψυχής και πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες», δήλωσε ο κ. Γουλιδάκης για το ζήτημα των παιδικών χαρών, ασκώντας πίεση στη Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει γρηγορότερα τον προγραμματισμό της για αποκατάσταση. Χαρακτήρισε απαράδεκτο το φαινόμενο οικογένειες από την Ιεράπετρα να μεταβαίνουν στον Άγιο Νικόλαο για να παίξουν τα παιδιά τους, υπογραμμίζοντας την αυξημένη επικινδυνότητα των υφιστάμενων, φθαρμένων εγκαταστάσεων.

Αναφορικά με το αντιδιαβρωτικό έργο της παραλίας, διευκρίνισε ότι σκοπός της ερώτησης δεν είναι η στείρα αντιπαράθεση για την αναπλήρωση της άμμου, αλλά η διασφάλιση της συνέχειας. «Ρωτάμε αν υπάρχει παρατήρηση του έργου, αν υπάρχει η καταγραφή των δεδομένων μετά την παραλαβή του έργου, για να δούμε κατά πόσον είναι ανάγκη να κάνουμε τις ενέργειες που θα το ολοκληρώσουν», ανέφερε, ζητώντας να πληροφορηθεί το Συμβούλιο για τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων.

Το τρίτο και πιο επίκαιρο θέμα, με τίτλο «Εν Θερμώ», αφορά την Πολιτική Προστασία για το 2025. Ο κ. Γουλιδάκης συνέδεσε την ανάγκη ετοιμότητας με την τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την έξαρση των μεταναστευτικών ροών προς την Κρήτη και την απουσία, όπως είπε, ενός συντονισμένου σχεδίου δράσης. «Στη γειτονιά μας γίνονται απίστευτα πράγματα, σημεία και τέρατα. Υπάρχουν κάποιες προετοιμασίες; Έχουμε χώρους καταφυγής; Έχουμε κάποιο μηχανισμό προετοιμασμένο;», διερωτήθηκε. Άσκησε κριτική για την «αφωνία» και την «αλαλία» της Ιεράπετρας στα μεγάλα γεγονότα, καλώντας την ΠΕΔ Κρήτης και τις τοπικές αρχές να αναλάβουν πρωτοβουλίες. «Σκοπός μας είναι να ταράξουμε τα νερά και να διεκδικήσουμε ενημέρωση», κατέληξε.

Κάλεσμα για συνεργασία και διεκδίκηση

Ο κ. Γουλιδάκης χαιρέτισε τη δημιουργία νέων συλλογικών σχημάτων στην πόλη, όπως η ΕΝΕΦΥ, που επαναφέρουν στο προσκήνιο μεγάλα έργα, όπως η σύνδεση με τον κόμβο της Παχιάς Άμμου και το αεροδρόμιο στο Καστέλι. «Δεν θα πρέπει να ξαναπάρουμε θέσεις; Θα παραμένουμε σε διαδικασίες που ακολουθήθηκαν πριν 25-30 χρόνια;», αναρωτήθηκε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σύγχρονες και δυναμικές διεκδικήσεις.

Φορολογικά «καρκινώματα» στον ορίζοντα

Στο τέλος της συνέντευξης, και με την ιδιότητά του ως φοροτεχνικός, ο κ. Γουλιδάκης αναφέρθηκε σε μια σειρά από επικείμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που, όπως εκτίμησε, θα επιβαρύνουν δραματικά τις μικρές επιχειρήσεις και τον αγροτικό κόσμο. Στάθηκε στην εφαρμογή του ψηφιακού πελατολογίου από 1ης Ιουλίου, την υποχρεωτική καταγραφή στο ελαιοκομικό μητρώο και, κυρίως, στο νέο Προεδρικό Διάταγμα που υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες θερμοκηπίων χωρίς έγκριση τύπου να τα δηλώσουν μέσω μηχανικού, μια διαδικασία που προέβλεψε ότι θα δημιουργήσει «ένα χάος στην περιοχή μας».

«Η κυβέρνηση περνάει νομοθεσίες οι οποίες είναι εις βάρος των φυσικών προσώπων που επιχειρούν. Τα οργανωμένα συμφέροντα περιμένουν απλά σαν ώριμο σύκο τις ατομικές επιχειρήσεις να οδηγούνται σε αδιέξοδο», κατέληξε, απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να μην αποδέχονται παθητικά όσα τους παρουσιάζονται ως αυτονόητα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη