M. Σακαδάκη: Δεν αυξήθηκαν τα παιδιά στα τμήματα των δημοτικών σταθμών – Ο Δήμος δεν συμφώνησε σε προσλήψεις

Κάποιες απαντήσεις σχετικά με τις πολύ έντονες αντιδράσεις γονέων αλλά και όλων των εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της Ιεράπετρας οι οποίοι, εγγράφως, δήλωσαν πως αποποιούνται των ευθυνών τους εξαιτίας των υπεράριθμων τμημάτων που έχουν δημιουργηθεί τη φετινή χρονιά, έδωσε στο Ράδιο Λασίθι η αρμόδια για το θέμα Μαρία Σακαδάκη, πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας.

Η κα Σακαδάκη ανέφερε πως αυτή τη στιγμή εξελίσσεται μια δύσκολη

κατάσταση για την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α η οποία πρακτικά καταργείται από τη νέα χρονιά και οι αρμοδιότητές της μεταφέρονται στο Δήμο Ιεράπετρας, όπως θα συμβεί σε όλα τα ΝΠΔΔ της χώρας. Μια εξέλιξη που προέκυψε ξαφνικά εν μέσω προεκλογικής περιόδου για την οποία δεν ήταν κανείς ενήμερος και έτσι δεν μπορούσε να γίνει έγκαιρα ο προγραμματισμός που έπρεπε πριν το τέλος Ιουλίου. Πλέον, όπως λέει η κα Σακαδάκη, ο Δήμος Ιεράπετρας και η Οικονομική Υπηρεσία κρατά μια στάση αναμονής μέχρι να ξεκαθαριστεί το θέμα και έτσι δεν έχει συμφωνήσει στην εισήγηση της ίδιας για προσλήψεις προσωπικού, αφού δεν είναι ξεκάθαρο συνολικά το καθεστώς λειτουργίας των δημοτικών σταθμών από την αρχή του 2024. Συνολικά η ίδια ζήτησε 8 επιπλέον άτομα για τη στελέχωση των δημοτικών σταθμών.

Απαντήσεις για το θέμα αναμένονται στις 15 Νοεμβρίου και η ίδια ζητά από γονείς και εκπαιδευτικούς να κάνουν υπομονή αφού τότε θα μπορέσουν να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για ενίσχυση με προσωπικό.

Η κα Σακαδάκη ανέφερε επίσης πως τα φετινά τμήματα δεν έχουν μεγαλύτερο αριθμό παιδιών από τις προηγούμενες χρονιές, ενώ γενικά το 1/3  των παιδιών απουσιάζει σε αυτές της ηλικίες, οπότε δεν τίθεται θέμα ασφάλειας όπως παρουσιάζεται από τους εργαζόμενους.

ΑΚΟΥΣΤΕ (εδώ)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη