Σωματείο Καφέ – Εστίασης Ιεράπετρας: «Ευγενική προειδοποίηση» πριν την αύξηση του ΦΠΑ


 K. Υπουργέ των Οικονομικών η εστίαση σας προειδοποιεί. Οποιαδήποτε αλλαγή στα σημερινά δεδομένα του ΦΠΑ είναι casus belli για τον κλάδο της εστίασης.

Οι πειραματικές πρακτικές του παρελθόντος απέτυχαν παταγωδώς. Mην τολμήσετε να τις επαναφέρετε. Ο κλάδος μας ταλαιπωρείται 4 συνεχόμενα χρόνια χωρίς ουσιαστική στήριξη από κανέναν.

Η όποια βοήθεια λάβαμε ήταν δανεικά τα οποία ξεπληρώνουμε. Δεν υπάρχουν ανοχές για αυξήσεις. Ο κόσμος πεινάει και εσείς θέλετε να του στερήσετε την μοναδική του χαρά.

Η εστίαση δεν είναι είδος πολυτελείας για να πάει στον αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ. Είναι είδος πρώτης ανάγκης και αφορά όλους.

Λέμε ΟΧΙ σε πρακτικές φτωχοποίησης της κοινωνίας μας. Η εστίαση σας προειδοποιεί, μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε αλλαγή των σημερινών συντελεστών ΦΠΑ.

Το τρικ της διάσπασης και της ήπιας μεταβολής του ΦΠΑ σε φάσεις δεν θα περάσει. Η εστίαση θα αντιδράσει!!!

Η ακρίβεια μαστίζει την κοινωνία και τις επιχειρήσεις μας αυξάνοντας τη φορολογία των άμεσων και έμμεσων φόρων ταυτόχρονα θα οδηγήσετε χιλιάδες επιχειρήσεις σε αφανισμό.

Ετοιμαστείτε για άνοδο των τιμών στην εστίαση. Η απορρόφηση όποιων αυξήσεων εξαντλήθηκε. Από 1/1/2024 η εστίαση για να επιβιώσει θα πρέπει να μετακυλήσει τις αυξήσεις από τους φόρους που τις επιβάλλατε στον καταναλωτή. Πρακτικά σημαίνει ότι θα υπάρχει μεσοσταθμικά μία άνοδο στις τιμές από 20% έως και 30% σε κάποιες περιπτώσεις.

Κ. Υπουργέ ο πολιτικός αιφνιδιασμός που δεχτήκαμε μπορεί να καταλήξει σε πολιτικό αφανισμό. Δείτε και πάλι το θέμα του ΦΠΑ καθώς και το θέμα της οριζόντιας φορολόγησης.

Η αύξηση των φόρων δεν βοηθάει στην μείωση της φοροδιαφυγής. Για άλλη μία φορά επιβραβεύονται οι κλέφτες και την πληρώνουν οι νοικοκύρηδες.

#EstiasiGreece #CoffeeFoodUnion #Ierapetra
Σωματείο Καφέ – Εστίασης Ιεράπετρας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη