Εντατικά «φροντιστήρια» για τη νέα δημοτική αρχή της Ιεράπετρας πριν την ανάληψη καθηκόντων

 


Με την παρουσία σύσσωμης σχεδόν της νέας δημοτικής αρχής της Ιεράπετρας διεξάγεται από χθες, Δευτέρα, η διημερίδα από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στο Ηράκλειο με σκοπό την ενημέρωση τόσο των νέων όσο και των παλαιότερων αιρετών για τις αλλαγές που έρχονται στην τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα για το πλαίσιο στο οποίο θα κυλήσει η επόμενη πενταετία.

Όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ιεράπετρας, Μανώλης Φραγκούλης, στην διημερίδα βρίσκεται ο ίδιος με 11 δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι παρακολουθούν τις εργασίες της διημερίδας. Τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν τους περισσότερους αιρετούς έχουν να κάνουν σχετικά με την κατάργηση των ΝΠΔΔ και το πως θα γίνει η συγχώνευση των υπηρεσιών από τον κάθε Δήμο. Οι περισσότεροι Δήμοι όπως λέει ο κ. Φραγκούλης έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν από τη νέα ρύθμιση, κάτι που έχει κάνει και ο Δήμος Ιεράπετρας για την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, όμως μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση προς κανένα Δήμο και καθώς ο χρόνος για την ανάληψη καθηκόντων πλησιάζει, αναζητούνται διευκρινίσεις.

Άλλο θέμα που απασχολεί την διημερίδα είναι και το νέο όργανο της «Δημοτικής Επιτροπής» που συστήνεται στους Δήμους με σκοπό να αντικαταστήσει την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής. Το όργανο αυτό πρακτικά θα λειτουργεί σαν ένα δεύτερο δημοτικό συμβούλιο αναφέρει ο κ. Φραγκούλης, έχοντας σημαντικές αρμοδιότητες και είναι θέμα για το οποίο επίσης χρειάζονται διευκρινίσεις.

Οι θεματικές ενότητες που παρουσιάζονται στη Διημερίδα είναι οι εξής:

-Σύστημα Διακυβέρνησης – Καταστατική Θέση Αιρετών – Εποπτεία
– Οικονομικά των ΟΤΑ- Οικονομική Διοίκηση και Διαχείριση – Έλεγχος Ελεγκτικού Συνεδρίου
– Χρηματοδοτικά εργαλεία περιόδου 2023-2029
– Οργάνωση – Λειτουργία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός
-Κλιματική Αλλαγή – Πολιτική Προστασία και Τοπική Αυτοδιοίκηση
– Δημόσιο Μάνατζμεντ και Επικοινωνιακή Πολιτική

Δείτε όσα συνέβησαν την πρώτη ημέρα των εργασιών




Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη