«Τους βλέπαμε, τους ξέραμε, δουλεύαμε για μήνες για να εξαρθρωθεί το μεγαλύτερο κύκλωμα ναρκωτικών της Ιεράπετρας»

 


Ως μια καθαρά εγκληματική οργάνωση με σαφή δομή και ιεραρχία με κύριο σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών περιέγραψε ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Νεκτάριος Φρονιμάκης τους πέντε αλλοδαπούς που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή οι οποίοι αναμένεται να απολογηθούν σήμερα απέναντι σε ένα βαρύ κατηγορητήριο.

Μια υπόθεση που απασχολούσε για μήνες το τμήμα Ασφαλείας και όπως ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο κ. Φρονιμάκης μοναδικός στόχος της υπηρεσίας ήταν να «δεθεί» όσο καλύτερα γίνεται η υπόθεση και να υπάρχουν όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία θα διευκολύνουν τη δικαιοσύνη να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Τα συγκεκριμένα άτομα, όπως είπε, δεν απασχόλησαν για πρώτη φορά τώρα την υπηρεσία αφού και στο παρελθόν κάποιοι είχαν συλληφθεί και είχαν φυλακιστεί είτε για υποθέσεις ναρκωτικών είτε για διαρρήξεις σε κατοικίες.

Παρόλα αυτά η δράση τους δεν σταμάτησε καθόλου και έτσι σε συνεννόηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου αποφασίστηκε να υπάρξει μια διαφορετική προσέγγιση στην υπόθεση με σκοπό να έρθει το αποτέλεσμα της περασμένης Παρασκευής.

Τα άτομα αυτά συνέχιζαν κανονικά την διακίνηση ναρκωτικών και από πλευράς τμήματος Ασφαλείας εδώ και πολλούς μήνες είχε ξεκινήσει η παρακολούθηση του τρόπου δράσης της οργάνωσης χωρίς να υπάρχει κάποια άμεση παρέμβαση ενώ έβλεπαν και γνώριζαν τι ακριβώς έκαναν. Στο διάστημα αυτό μάλιστα υπήρχαν και αρκετές καταγγελίες και στοιχεία που έδιναν συγκεκριμένα άτομα ακόμα κι απ’ το συγγενικό τους περιβάλλον τα οποία πίεζαν τους αστυνομικούς να αναλάβουν δράση, όμως ο σχεδιασμός απαιτούσε υπομονή.

Όπως τόνισε ο κ. Φρονιμάκης τα συγκεκριμένα άτομα αποτελούν το μεγαλύτερο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που έχει δράσει στην περιοχή της Ιεράπετρας και οι πέντε που συνελήφθησαν είναι ο κεντρικός πυρήνας της, ενώ μεταξύ τους περιλαμβάνεται ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της οργάνωσης.

Η δράση τους φαίνεται πως είχε επεκταθεί και σε διακίνηση ναρκωτικών σε ανήλικους με πολλά περιστατικά να έχουν απασχολήσει το τελευταίο διάστημα το ΑΤ Ιεράπετρας κυρίως με χρήση αλλά και διακίνηση ναρκωτικών από ανήλικους.

Η διακίνηση ναρκωτικών ήταν η βασική καθημερινή τους ασχολία ανέφερε ο διοικητής ενώ οι οποίες άλλες δουλειές που μπορεί να έλεγαν πως έκαναν ήταν εικονικές. Μάλιστα μικρή προσπάθεια έκαναν να κρύψουν τη δράση τους η οποία ήταν γνωστή σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οι ίδιοι οι διακινητές φαίνεται πως «απολάμβαναν» την επιτυχία τους.

Ο κ. Φρονιμάκης θέλησε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση τους τελευταίους μήνες αφήνοντας πίσω τον ελεύθερο χρόνο και την προσωπική τους ζωή με σκοπό να αφιερώνουν χρόνο αποκλειστικά σ’ αυτή την περίπτωση εκτός από όλα τα άλλα ζητήματα της καθημερινότητάς που προέκυπταν.

Παράλληλα ευχαρίστησε και όλους τους δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι από μακρινές περιοχές βρέθηκαν στην Ιεράπετρα την περασμένη Παρασκευή και από τις 5 το πρωί έδωσαν το παρών σε όλες τις αστυνομικές επιχειρήσεις που είχαν σχεδιαστεί έτσι ώστε να διασφαλιστεί η νομιμότητα όλων των διαδικασιών.

ΑΚΟΥΣΤΕ (ΕΔΩ)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη