H θαλασσοταραχή έσπασε την ογκώδη σημαδούρα του βιολογικού καθαρισμού της Ιεράπετρας

 


Χωρίς πολύ μεγάλες αλλά αρκετές μικρές ζημιές πέρασαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα το βράδυ του Σαββάτου με καταιγίδες και πολύ έντονους ανέμους στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.

Διακοπές ρεύματος, σπασμένα κλαδιά από δέντρα, ζημιές σε ταράτσες και πλημμυρικά φαινόμενα σε ρέματα δυτικά και ανατολικά του Δήμου δίνουν μια γενική εικόνα αλλά η ένταση των φαινομένων φαίνεται και από παράσυρση της σημαδούρας που βρισκόταν στα 400 μέτρα απέναντι από το βιολογικό καθαρισμό της Ιεράπετρας. Μια μεγάλη και ογκώδης σημαδούρα που βρίσκεται εκεί για να οριοθετεί τον υποθαλάσσιο αγωγό ο οποίος καταλήγει σε εκείνο το σημείο και μεταφέρει τα κατεργασμένα λύματα του βιολογικού, αγκυροβολημένη με τέσσερις αλυσίδες.

Η κακοκαιρία του Σαββάτου, όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κωστής Αστροπεκάκης, έκοψε και τις τέσσερις αλυσίδες, κάτι που δεν συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν, με αποτέλεσμα η σημαδούρα να παρασυρθεί και να καταλήξει στην ακτή κάτω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού.

Η σημαδούρα έχει υποστεί αρκετές ζημιές, έχει σπάσει ο φάρος που διέθετε, όμως απ’ τη στιγμή που βρέθηκε θα ανακατασκευαστεί και θα τοποθετηθεί ξανά στο προηγούμενο σημείο

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη